banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haberleri Suruç

Ankaralı sanatçılara çiğköfte jesti

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü THM Korosu sanatçıları yemekli toplantıda bir araya geldi. Vagon Restoran’da verilen yemeğe söz konusu koro sanatçılarının yanı sıra Şanlıurfalı eğitimci-bestekar Abdulkadir Algın ile gazeteci-yazarlığının yanı sıra bestekarlığı ve ses sanatçılığı yönü de bulunan Reşat Kuşçuoğlu katıldı.

 

Ankara Valiliği bünyesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Şef Salih Turhan, Türk Halk Müziği Korosu üyelerinin her ayın üçüncü Çarşamba’sında bir araya geldiklerini söyledi. Bu toplantılar için farklı mekanları tercih ettiklerini ve bu kez Ankara tren garındaki Vagon Restoran’da buluştuklarını belirten Salih Turhan, bu toplantılarda ayın yorgunluğunu attıklarını ve birbirleriyle doya doya sohbet etme imkanı bulduklarını anlattı.

Bu arada, yemekli toplantıya davet edilen Şanlıurfa’lı eğitimci-bestekar Abdulkadir Algın ve hemşehrisi gazeteci-yazar-bestekar Reşat Kuşçuoğlu sanatçı arkadaşlarına çiğköfte jesti yaptı. Hem Algın hem de Kuşçuoğlu yoğurdukları çiğköfte ile koro üyelerine çiğköfte ikramında bulundular.

Gecenin şeref konuğu ise koro şefi Salih Turhan’ın hemşehrisi Ankara Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Hıdır Erarslandı.

Yemekli toplantı, hakiki çiğköfte eşliğinde solo-koro şeklinde söylenen güzel türkülerle sona erdi.

Müslüm Aktürk / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.