banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Amerika'da 25 Milyon  Kişi Covid-19'a Bulaşmış iddiası


 ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) müdürü Dr. Robert Redfield, ABD'deki mevcut COVID-19 vakalarının resmi sayısının aslında ciddi bir hafife alınabileceğini söyledi.

Redfield, yeni, çok daha yüksek tahminin, COVID-19'a neden olan virüs SARS-CoV-2'ye tepki veren bağışıklık hücrelerinin varlığını alan antikor testlerinden elde edilen verilere dayalı olduğunu söyledi. İnsanlar, enfekte olmaları durumunda, hastalanmalarına ve hatta semptomlarına yakalanmalarına bakılmaksızın, virüse karşı antikorları pozitif olarak test edeceklerdir.

Daha önce, test sadece semptomları olanlara odaklanmıştı. Ancak SARS-CoV-2 ile enfekte olan birçok kişi hafif bir hastalığa sahip olabileceği veya hiç enfekte olduklarını bilmeyebileceğinden, Redfield, vakaların yükü hakkındaki mevcut bilgilerin azımsanmayacağını söyledi. Redfield, “Semptomatik hastalık arayışına ilişkin geleneksel yaklaşım ve teşhislerin açık bir şekilde toplam enfeksiyon sayısını tahmin ediyor” dedi. “Antikorları test eden seroloji testleri mevcut olduğuna göre, şu anda sahip olduğumuz tahminler, test edilen ülkelerde belgelenen enfeksiyonlara göre yaklaşık 10 kat daha fazla antikor olduğunu gösteriyor.”

Bu gerçek, teşhis edilen insanların ortalama yaşındaki son düşüş eğilimine de katkıda bulunabilir , çünkü Redfield'in belirttiği gibi, bu insanlar muhtemelen geçmişte teşhis edilmiyordu - genç insanların bunları getiren ciddi semptomları yaşama olasılığı daha düşüktür. ilk vakaların belgelendiği sağlık sisteminin dikkatine sunuldu. Artık testler toplulukta daha yaygın olarak mevcut olduğundan, şu anda daha önce inanılandan daha fazla insanın enfekte olduğu veya COVID-19'dan kurtulduğu anlaşılmaktadır.
Basın toplantısında, CDC ayrıca COVID-19 riski yüksek olan insanların tanımlarında da değişiklikler olduğunu duyurdu ; şimdi astımı, demansı ve felç öyküsü olanları ve hamile olanları içerir . Bu gruplar için mutlak enfeksiyon riski hala düşüktür, ancak bu koşulları olmayanlarla karşılaştırıldığında, risk kayda değerdir. Yeni verilere dayanarak CDC, insanları şimdi de dahil olmak üzere ABD nüfusunda yaygın olan koşullar olan obezite ve tip 2 diyabeti kapsayacak şekilde COVID-19'a karşı daha savunmasız hale getirebilecek altta yatan tıbbi durumlar listesini güncelledi .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.