Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_hm7biq5876cmhti9o74b6rrg74, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Eyyübiye Ekil Gençleri Engellileri unutmadılar haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Eyyübiye Ekil Gençleri Engellileri unutmadılar

Akil Gençler Platformu Eyyübiye İlçe Başkanı Necla Tenekeci başkanlığında bir heyet engelliler haftası dolayısıyla Eyyübiye bedensel Engelliler Derneğini ziyaret ettiler

Konuyla ilgili açıklama yapan Akil Gençler başkanı Necla Tenekeci; "Eyyübiye Akil Gençlik heyeti olarak Eyyübiye bedensel Engelliler Derneğini ziyarette bulunduk.
Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.
Bu anlamda, engeli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalı, engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir.

Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere bir çok belge, engellilik sorununu temelde bir insan hakları sorunu olarak ele aldığı gibi, anayasamız ve yasalarımızda da engellilere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş, devleti engelilerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır.

Devletimizin evrensel ölçülerde engelli vatandaşlarını sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.