banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri PTT 1. Lig Whatsapp nedir? Malatya Halkevi Galatasaray

Üniversite’de Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

 

Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi büyük amfide düzenlenen törene, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Pınar, SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü, Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, üniversite Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar, dekan yardımcıları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa Değirmenci günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Türk tarihinde büyük bir yer tutan Çanakkale muharebesinin üzerinden 101 yıl geçmesine rağmen bu millet bu mukaddes mücadeleyi unutmadı, unutmayacak diyen Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa Değirmenci; “Türk İstiklal mücadelesi ve savaş tarihinde büyük bir yer tutan Çanakkale zaferi kolay elde edilmemiştir. Kürt’üyle Arap’ıyla Türk’üyle yekvücut olup kazanılan bir zaferdir. Çanakkale, bir Hilal uğruna nice gençlerin yitirildiği bir yerdir. Ülke olarak 250 bin şehit verdiğimiz, mermilerin havada çarpıştığı bu yerdir Çanakkale!” dedi.
Tören, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşah Eser’in “Çanakkale Muharebelerinde Etkin Bir Silah; Propaganda ” konulu konferansı ile devam etti.
Yrd. Doç. Dr. Gülşah Eser birinci dünya savaşındaki yapılan propagandalar hakkında bilgi verdi. O savaş yıllarında ülkelerin çıkarları için yapılmış olan propagandaların halkımız ve düşmanın üzerindeki etkilerini anlattı.
Tören “Çanakkale Zaferi Denince Aklınıza Ne Geliyor?” konulu gösterilen VTR’nin ardından, üniversite öğrencilerinden Rabia Peker ve Metin Genç’in okuduğu Çanakkale şiirleri ile devam etti.
Program, plaket takdimi ve Çanakkale şehitleri anısına buğday çorbası ikramı ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.