banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

11 Nisan Kurtuluş Günü yarışması ödülleri verildi

Şair Nabi Kültür ve Konferans Salonunda düzenlenen tören öncesinde Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, 7 bölgeden gelen Folklor ekibinin gösterilerini ilgiyle izledi.
Gösterilerin ardından Şair Nabi Kültür ve Konferans Salonunda yapılan törene geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve beraberindeki heyet, dereceye giren Şiir ve Kompozisyonları dinleyerek yapılan resimleri inceledi.

Salonda dereceye giren eserlerin sahiplerini tebrik ederek, eserlerin kendilerini duygulandırdığını aktaran Başkan Çiftçi, jüri üyeleri tarafından seçilen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 11 Nisan Kurtuluş günü temalı resim, kompozisyon ve şiir yarışma düzenlediklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Ecdadımızın gençlere emanet ettiği bu güzel vatan için programa katılan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Kendilerini Şanlıurfa'ya ait hissederek yarışmaya katılan tüm gençlerimizi kutluyorum" diyerek sözlerine devam etti.

Ecdadın 96 yıl önce kazandığı Şanlı zaferin gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Nihat Çiftçi,"Allah bir daha Kurtuluş savaşı yaşatmasın.  Ama ne zaman böyle bir durum ortaya çıksa Şanlıurfa geçmişte olduğu gibi hep birlikte gerekli olan cevabı verir. Bu şehirde yaşayan herkes kendini bu kutsal topraklara ait hissediyor. 11 Nisan Şanlıurfa'mız ve bizim için çok şey ifade ediyor" dedi.  

Düzenlenen törenlerde Kompozisyon alanında Karaköprü Şanlıurfa Fen Lisesinden Sara Kılıç birinci oldu. Şiir yarışmasında ise Profilo Ortaokulu Sümmeye Çalışkan birinci oldu. Resim Alanında 3 katagoride düzenlenen yarışmada İlköğretim Okullar arasında Mehmet Saçlı İlköğretim Okulunda öğrenim gören Abuzer Unduç birinci olurken Liseler arasında Güzel sanatlar Lisesinden Eyyüp Taş ve yetişkinler kategorisinde ise Mustafa Cavcı birinci oldu

Gerçekleştirilen ödül töreninin ardından Büyükşehir Belediyesi Sergi salonunda 11 Nisan Kurtuluş Bayramı için yapılan eserlerin sergi açılışını Başkan Nihat Çiftçi ve beraberindeki heyet gerçekleştirdi.

Eserleri inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, eserlerin sahipleriyle sohbet ederek teşekkürlerini iletti.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 11 Nisan Etkinliklerinin ilk günü  saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda, Büyükşehir Belediyesi tiyatro Ekibinin sahneleyeceği Kurtuluş Müzikali ile tamamlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.