banner2


Bir Rahmet Ayını daha geride bıraktık. Bu mübarek Ayda başta Allah'ın evi Beytullah  Camiler kapalıydı. Mabetlerde Cuma, Vakit, Teravih ve Bayram Namazları da kılınmadı. ilahi emrin gereği buymuş demek. 
Ramazan ayı ümmete misafirdi oda sessiz sedasız aramızdan ayrıldı. Bizden razı olarak ayrılmışsa yaptığımız ibadetleri Allah kabul eylesin. Razı olup olmadığını da Allah bilir. Rahmet Ayı bize kötülüklerden arınmayı kazandırmış ise ne mutlu bize. Tüm ibadetlerin temelinde arınma esastır.
İbadetler mevsimlikte değildir. Müslüman her an her zaman Allah korkusunu kalbinde taşımalıdır. Kalaycı kirli, paslı bakır tencereyi kalaylamış, kir pastan kurtarmış, temizlemiş, kullanıcı iki günde bakır kabı eski haline getirilmişse, kabın ne suçu var. 
Oruçla İbadetle, itaatle, hayır ve hasenatla her gün ruh dünyamız kalaylanıyor, temizleniyor. Temiz bırakma bırakmama ise, insanın iradesine bağlıdır. İnsanlık bir virüsle imtihan ediliyor. 
Bir kaç aydır her şey durmuş. Ekonomiler can çekişiyor. İşsiz aşsızlar katlanarak çoğalmış, tedrici olarak bazı alanlara kısıtlamalara ara veriliyor. Bazıları virüs öncesi, sonrası diye hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyorlar. Ne olacaksa.. Olacağı fakir daha da fakir, zengin ise daha da zengin olacaktır. Kapitalist sistemin doğasında bu var. 
Alkışlamaya devam edildiği müddetçe. Haramların koruyucusu, kollayıcısı da Müslümanlar, alnı secdeliler ise artık sular durmuştur. Necip Fazıla üstat deriz. Şiirlerinden esinleniriz. Onun ifadesi ile iki musluk veya oluk var birinden Nur, birinden kir akar der haykırırız. Söylem doğru eylemde kir akıtan musluk tercihimiz ise çoklukla ne yapabiliriz.
 Hidayet, feraset Allah'tan demekten başka... Yazılı, görsel, sanal alemde çok günahlar işleniyor kul hakkına tecavüz ediliyor. Yapılanlara Din kılıfı da uyduruluyor. Mevki, makam, Şan şöhret, Dünyalık uğuruna insan insanın celladı olmuş. Ne dünyada hesap veriyor. ahiretteki hesap ise hiç hatırında bile değil.
İki aya aşkındır ev hapsindeyiz. Bizi Hava ile güneşle eski dostlarla, yeşil doğa ile buluşturana hamd olsun. Hastalıktan vefat eden kardeşlerimize Allah Rahmet eylesin, hastanelerde hastalıkla boğuşan kardeşlerimize Allah acil şifalar versin. 
Pir Yunus Emre’nin sözleri ile yazıma son vereyim:
"NE VARLIĞA SEVİNİRİM 'NE YOKLUĞA ÜZÜLÜRÜM. AŞKIN İLE ÖVÜNÜRÜM. BANA SENİ GEREK SENİ. CENNET CENNET DEDİKLERİ, BİR KAÇ KÖŞKLE BİR KAÇ HURİ, İSTEYENE VER ANLARI BANA SENİ GEREK, SENI" büyük manalarla dolu.. fani tapınakları razı etmek değil, Rabim bizden razı olsun yeter. Bu düşüncelerle Bizden ayrılan Rahmet Ayına güle güle diyoruz....
vesselam…
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.