banner2

Güle Güle Nuri Okutan

Son valiler kararnamesi ile Şanlıurfa valisi Nuri Okutan merkez valisi olarak dinlendirmeye alındı.

Vali Nuri Okutan 2 yıllık görev süresi içerisinde Şanlıurfa kamuoyunda en çok yer eden insan oldu.

Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba ile Eski Vali Yusuf Yavaşcan’nın didiştiği bir dönemde Ş.Urfa’ya geldi.

Çok medyatikti…

Medyaya malzeme olacak hiçbir eylemden kaçınmadı. Bu bağlamda medyaya faydası olan bir insandı.

İş ve icraat yapma yerine daha çok şov yaptı.

Geldiğinde Şanlıurfa Viranşehir çift yolu yapımı başlamıştı. Onun döneminde karınca hızı ile çalışmalar devam etti. Yol hala bitmiş değil.

Viranşehir Ceylanpınar yolu için bizzat Başbakan Erdoğan’ın Mitin meydanında talimat vermesine rağmen 2010 sonu bitirilmesi gereken yol hala yapılmadı.

Anaokulu ile ilgili çok çalıştı. Bunun bir samimiyet çalışması olup olmadığını bir türlü anlamadık. Eğitim konusunda Daha çok popüler davrandığı izlenimi verdi.

Onun döneminde “Şanlıurfa okuyor” kampanyasına çok asıldı. Sonuç Şanlıurfa üniversite giriş sınavlarında hep sonuncu il oldu.

Ergenekon davasında güvenilir vali safında olduğu ortaya çıkması Şanlıurfa kamuoyunun ona daha da şüphe ile yaklaşmasına neden oldu.

KÖYDES için gönderilen paraların akıbeti konusunda kamuoyu tam olarak aydınlatılmadı. Yolları yapılmayan köylerin varlığı ortadayken, günümüz Türkiye’sinde Afrika susuzluğunu yaşayan köyler ortadayken; 50 yıllık evliler için bir program düzenlemek için trilyonlar para harcadığı iddiası günlerce kamuoyunda tartışıldı.

Besiciler için aracı olduğu firma ile besicilere “hokus pokus” yapması bardağı taşıran son damla oldu.

Bazı menfaat çevresinin cansiperane gitmemesi için çabalaması da onun merkeze alınmasına engel olmadı.

Sonuçta Vali Okutan’ın veda mesajında dediği gibi: “mahkeme kadıya mülk değildir” iyisi ile kötüsü ile bir hizmet süresinin sonuna geldi.

Biz Şanlıurfa’nın mertliğine yakışır bir şekilde gidenin arkasında kem söz söylemeden gönderelim.

Herkes ettiğini bulur… güle güle Sayın Nuri Okutan…

YENİ VELİ KAHRAMANMARAŞLI!..

Yeni gelen valimiz Celalettin Güvenç için hoş geldin derken, yeni valimizin Kahramanmaraşlı olması Şanlıurfa’daki Maraşlı bürokrata bir yenisi eklendi.

Ama Kahramanmaraşlı bürokratlardan Urfa’ya çok fazla hizmet gelmediği ortadayken yeni valinin de Maraşlı olması Urfa’ya ne gibi bir hizmet vereceğiniz geldiğinde göreceğiz…

Peşinen hüküm vermek olmaz. Bir göreve başlasın görelim!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.