Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_0pj18ac6uvr4tu7bru8redres0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Mehmet CENGİZ - GÖREVİMİZ BİTTİ Mİ?
banner2

Her insan gelecek günler için görevlidir. Bu görevlerden biriside siyasettir Adil siyaset insanlığın özlemidir. Zalim siyasette hak hukuk, helal, haram anlayışı yoktur. Zalim siyasette, Seçen, seçilen görevinin bittiğini sanır. Hal bu ki, şuurlu insanın görevi yeniden başlar. Ülkemizde seçen seçilenlerle bir seçim atmosferini yaşadık. Her şey seçime odaklanmıştı bu odaklanma devam etme sinyalini veriyor. Seçim tablosu bazılarının hoşuna gitmese de, Ülke insanının huzura ihtiyacı vardır. İnsanımız şahsi sıkıntılarını bir kenara bırakmış, ülke sorunlarını çözecekmiş gibi akıl tutulması ile karşı karşıyadır Seçim sonrası bu sefer birkaç ay hükümet kurma senaryoları üretilecek gündem böyle devam edecek. Ülkemizde adil olmayan bir seçim yapıldı. Darbe anayasasından her gün şikâyet edenler, nedense darbe yasası olan seçim barajını indirmedi, bazı vekiller başkasının oyları ile vekil seçildiler. Seçim esnasında hazineden yardım alan partiler. Hoyratça devlet kesesinden harcama yaparak seçim maratonunu yürüttüler. Bazıları ise bu yarışta ayaklarına taş bağlanmıştı yarış bu şekilde yapıldı bu seçim adil bir seçimdir denilemez.

Demokrasi gereği, bu ne yapalım. Kim kazanmış kazanmamış hiç umurumda değil, Kendisinden başka kurtarıcı görmeyen zihniyet, hezimete uğradı. Düne kadar iktidarı göklere çıkaran, başka parti tanımayan, yazmayan, iktidar rakiplerine küfür cephesi diye manşet atan, menfaat hırsı ile yağlama da birinci olan, AKP Rakiplerine şer ittifakı diyen, her kesimi paralelcilikle itham eden beşli havuz basını diyeceğim aktörleri bu seçimden sonra nasıl manşet atacaklar ne anlam çıkaracaklar meraktayım. Akıllanmayacak, ders çıkarmayacak olacaklar ki, AKP Den tekrar milletvekili seçilen her tarafı siyasete zarar olan bilen birisi seçim sonrası ”Mısır’da Mursi’ye askeri darbe yapıldı, Türkiye’de ise Sayın ERDOĞAN’A sandık darbesi yapıldı diyor.”AKP YE oy verilirse Milli  irade, başkalarına oy verilirse ihanet. İşte bu yosunlu zihniyet AKP Yİ ANAP durumuna düşürür bekleyin.  

AKP NİN seçimdeki yenilgisinin birkaç nedeni var önemlilerini sıralıyorum. birinci neden: kibirdir. Yerel bazda halka tepeden bakma, nasıl olsa tüm oylar benim anlayışıdır. İkinci neden: yine yerel baz’da halka seçilenlerin çalışmada cevap vermemesi ve tepkisidir, üçüncü neden: Milletvekili adaylarının halktan uzak olması dir. Dördüncü neden :  en önemlisi, sayın ERDOĞAN’IN Bir parti lideri gibi davranması  ve başkanlık konusunu sürekli dile getirmesidir..beşinci nedeni :  miadı dolmuş,halktan itibarsız,Sermayesi halkın zekatını din dışı toplayan,bencil  sözde halkın önderleri diye lanse edilen sahte cübbelilerin ön plana sürülmesi konuşturulması,kurtarıcı gözü ile bakılmasıdır. “Bu konuda Sayın Cübbeli Ahmet Hocaya saygılarımı sunuyorum. Demişti ki, biz ehli tasavvuf siyasetin üstündeyiz ne kadar güzel.”  AKP etkileyen nedenler bunlardır denilebilir.

Geçmişte de yazmıştım yine yazıyorum AKP NİN dış politikası çok yanlıştır bu yanlışında hala ısrar etmektedir. Milyonlarca Suriyeli kardeşimizi uzun vadeli Türkiye’ye alması bununla övünmesi yanlıştır.12 Yıl boyunca bir Cemaati sırtında taşıyıp, ne istediler de vermedim dedikten sonra, rota değiştirmesi, tüm İslami kesime cephe alması yanlıştır. Bahsi geçen cemaati kötülemek için sözde aklını yitirmiş bir tarihçinin söylemlerini kanıt göstererek bir dergide basılması seçime az bir zaman kala piyasaya sürülmesi AKP kadın kollarındanım diyen insanların bu dergiyi ev ev dolaşması,dağıtması çok yanlıştır. (Mahallede bana da verdiler o dergiyi ben almadım)  Açılım ve barış söylemlerinde zikzak çizilmesi çok yanlıştı. Kürt sorunu yoktur demesi gibi, seçim süresince televizyonların bir bölümünü, gazetelerin bir kısmını sanki AKP YE İpoteklemiş gibi algı meydana getirerek halkı bıktırması yanlıştı. (Anadolu ajansının sürekli AKP % 57 dir demesi gibi)  Tüm AKP Yöneticilerinin yüksekten konuşması, eski Türkiye, yeni Türkiye sloganı atması yanlıştır.

Tüm bu hezimetten sonra AKP Avrupa birliği sevdasından vazgeçecek mi?  Kendileri kazanacakları yerde, başkalarını kazandıranlara kıskanıyorum doğrusu. Kendisi düşen ağlamaz Mazlumun ahı indirir şahı demişler. Gözü hırs bürünenlere ders olsun diyorum. Sanayisiz, üretmeden tüketme yönetim şekli insanları bıktırmıştır. Hezimete uğrayan siyasi akim fetva zadeleri nerede ise faizi, zinayı, banka sistemlerini, toto lotoyu meşrulaştırdılar. Bu yazıyı seçimden önce yazsaydım beni de Paralelci ilan ederlerdi. İftiralardan ALLAH’A sığınırım. Ramazan ayı yaklaştı, yanlışlardan dönmek, tövbe etmek, yapılan yanlışı bir daha yapmamak, birleştirici iyi projeler üretmek hepimizin görevidir. Yazımın sonunda birkaç sözüm HDP ye olacaktır. Doğru yanlış çok bedel ödeyen,ödeten  Ey HDP Liler !  milletvekili seçilenler ! Mazlum Kürt halkının oyları ile şımarmayın, kürt halkı Müslüman’dır Dindar Kürtlere benzemeye çalışın, Din dışı söylemlerden vazgeçin Kürtler, (HDP) Din düşmanıdır diyenlerin söylemlerini kursaklarında bırakın vesselam.(FARKINDA MISINIZ? AKP PARTİ KENDİ MEDYASI İLE SEÇİMİ KAYBETTİ.) Başlık Diriliş postası 10 Haziran 2015 Nevzat ÇİÇEK İmzalı mutlaka Okumanızı tavsiye ediyorum. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.