banner2

İnsanoğlunun dört evresi var.  biri Ana karnıdır, buna kapalı devre denir. ikincisi çocukluk devri akıl Baliğ olmadan önceki hali. üçüncüsü gençlik devri. Dördüncüsü ihtiyarlıktır. Bu dört devreden en kıymetlisi gençliktir. Gençlik ilkbahar mevsimi gibidir.Güzel aşılar gençlikte yapılırsa verimide bereketli olur.

Topluma önder olanlar, Meşru zaferler elde edenler,bilimde, teknolojide, sanatta çığır açanlar toplumlarda numunei imtisal namını alanlar, adalet, ahlak abidelerinin hepsi gençlikte sağlam aşı ile aşılananlardır.

Dünya devletleri içerisinde dinamik gençliği olan sağlam aile yapısına sahip ülkemizdi diyebiliriz. Hayatımın çoğu gençken, yaşlanınca hep gençlerle geçmiştir. Eski gençliği mumla arıyorum. Ne oldu pırlanta gibi gençlik nazar mı değdi? öyle bir gençlik türemiş ki, kitap okumaya yanaşmayan, sorumsuz, idealsiz, sorgulamayan, Ahlak ilkelerinden yoksun ibadetten yoksun bir gençlik bu tablo geleceğimiz için bir felakettir.

Gençliği bu hale getiren nedenler var. Öncelikle gençlik sanki deney malzemesidir.Bu deneyler: kayıt dışı,kayıt dışı olmasa da denetim siz vakıf, dernek, sendika, medrese hatta Kuran kursu, sporun her çeşidi ile ideolojik olarak yoğrulmasıdır. Bunlar yetmiyormuş gibi tek nolojinin yanlış kullanılması,inter netteki sanal bombarduman, TV. Lerdeki aileyi yıkıcı gençliği bozucu, şehevi olarak tahrik ve teşvik edici, Din dışı dizi ve sahnelerin zirve yapması,önlemlerin alınmaması,maddeci eğitim, karma eğitim gibi nedenler.

Gençlik için fizki olarak çok güzel donanımlı Üniversiteler, Spor alanları, kütüphaneler, Okullar, okuma salonları inşa edilmiş/ ediliyor. Gençlik üretimine bakıyoruz üretim hormonlu. Mühim olan liyakatli, insan sevgisi ile dolu, çevre dostu bir neslin olmasıdır.

Her yıl diplomalı işsizler ordusunu mezun ederek hamasi nutuklar atıyor, gençlerde havaya kep fırlatıyor. Dindar nesil yetiştiriyoruz yerine kindar bir nesil ile karşı karşıya isek, sa'yımızda bir sakatlık var demektir.

Gençlik şu kainat kitabını mutlaka okumalıdır. Ormanı yani doğayı okumalı gökyüzünü de okumalıdır. Tenolojinin sözde cazip gelen beyin gücünüzü tahrip eden akımlarından kendinizi koruyun ey gençler! ihtiyar olunca belki geçmişinizden pişman olacaksınız. O, zaman iş işten geçmiştir. Fırsat elden ruhsat dilde iken silkinin kendinize gelin aslınıza dönün.

Şehiriçi ulaşım araçların da ki, tutumunuz hiç size yakışmıyor 70 yaşındaki dedeniz ayakta siz koltukta oturuyor, telefonla uğraşıyor O, kadar dalıyorsunuz ki ineceğiniz durağı bile geçiyorsunuz. bu gençliğin bu hale gelme sinde tüm eğitimcilerin sorumluluğu vardır idealsiz, Ahlak yoksunu gençlik hem kendisine,hemde ülkeye zarardır. savunmada ihalar, sihalarla ne kadar seviniyorsak O, kadarda yerli füze misali gençliğinde gelecek için bir yatırım ol duğu kaçınılmazdır. Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.