banner2

 

Günler, Aylar, Yıllar gelip geçiyor, İnsanoğlu çoğu zaman farkında değil. Recep ayını geride bıraktık. Şimdi Şaban Ayındayız. Recep Ayı üç Ayların başlangıcıdır. Haram Aylardandır. Bu ayda kan dökülmez. Cahiliye döneminde gayri Müslimler bile bu haram aylara hürmet eder genel olarak kan akıtmazlardı. Günümüzde Siyonist düşünce, küresel güç odakları, sömürü baronları ne haram nede helal ayları dinliyor. Müslüman’ın kanını dökmeye devam ediyorlar. Müslümanları öz vatanlarından göçe zorluyor, talana yalana tam hız devam ediyor. Genel anlamda Müslümanların başında bir musibet var. İslam tarihine bakıyoruz. Geçmiş Peygamberlerin hayatlarını okuyoruz. Ümmetlerin başına gelenler çok ilginçtir ve ibret alınması gereken tablolardır.

(1)Hz. Âdemin çocuklarından Habil’i helake götüren sebepler. Gurur, kıskançlık, hatada ısrar etme olmuştur,(2) Hz. Nuh’un kavmini helake götüren sebepler, Güçlülerin zayıfları ezmesi, Fakirlere yardım edilmemesi, insanların mallarını zorla ele geçirmek, Allah’a ibadeti bırakıp, putlara tapmaları, kıskandıkları, menfaatlerine dokunan kimseleri öldürmeleridir. (3) Ad Kavminin sonunu getiren sebepler, Allah’a ibadet etmeyi terk etmeleri, Kadına, para, mala put gibi tapmaları, Allahın gönderdiği Peygamberi dinlememeleri. Peygambere karşı gelmek, Mazlumlara her gün eziyet işkence etmek, Yaşlıları, dulları, fakirleri, yetimleri, kimsesizleri ezmek onlara sahip çıkmamak, Şımarmak gururlanmak, diğer insanları küçük görmek, hatada ısrar etmek, kendi hatasını kabul etmemek suçu başkasına atmaktır. (4) Semud kavmini helake götüren sebepler ise şöyledir. Allah’ın emirlerine karşı gelmek, deve ve peygamberi öldürmeye karar vermek, Dinini yaşamak isteyenlere hayat hakkı tanımamak, savaş ve eşkıyalık çığırtkanlığını yapmak, toplum ahlak ve düzenini bozmak, zalim ve ahlaksız idarecilere yalakalık yapmak ve onları desteklemek, zulme ve ahlaksızlığa sessiz kalmak, zayıf ve fakirleri kollamamaktır. Daha çok varda bu kadar kâfidir sanırım.

Dün bu günün aynasıdır. Anladığım hangi kavim haddi aşmış, fütursuzca günah işlemişse, Allahın emir ve yasaklarına sırtını dönmüşse o kavimlerin başına çok musibet gelmiş çoğu helak olmuşlardır. Asrımıza gelecek olursak tablo yazdıklarımdan farklı değil, hepsi mevcuttur denilebilir. O zaman kendimize gelmemiz gerekir. Yürekleri ateş gibi yanan Müslüman’ın oyu ile Dokuz sefer galip geldim,1-0 5-0 mühim olan galip gelmektir demek çok güzel, Toplumda din adına dindarlık adına isyan var. Kötülükleri tedrici izalesine çalışılıyor olabilir. Yapılacaklar bir an önce hayata geçilirse hem insanımız hem ümmet çok şey kazanacaktır. Ekranlar çok çirkin düşmandan daha beter, uyuşturucu yaşı İlköğretime kadar inmiş. İnternet melaneti her gün gençliği ifsat ediyor, evlilik yaşı otuzlara dayanmış, boşanmalarla aile ocakları sönüyor. İşsizlik her gün artıyor. Emekli zekât fitreye muhtaç, Faiz, zina, materyalist eğitim insanımızın en büyük düşmanı ve ifsatçısıdır. Ülkemizde ziynetli, israflı çok güzel Camiler yapılıyor, yapanlar, yaptıranlar ecirlerini alsın. Camiler İman dolum tesisleri oldukları halde içindeki insan çekiciliği, insani değiştirici etkileyici misyonu ne yazık ki yoktur. Camilere Belediyelerimiz iyi niyetlerinden çok güzel halılar döşüyorlar. Kötülükleri önlemede Camiler, görevlisi ile yetersiz. Gerçek âlim, abid, takvalı, Kur’an-ı anlatmada Cami cemaatini etkileyici hocalara ihtiyaç var.

Yeni nesilde kalite çok düşük, mevcut hocalarımız çilekeştir. Çarpık sistemin kurbanlarıdır. Ülke beton yığınları ile dolu, komşuluk sıfırlanmıştır. Beyinsizler yüzünden Mevla’m ümmet fertlerini korusun, şuur versin. 23 Nisanda Miraç gecesini geride bıraktık insanlık bi haber 20 Nisan Ümmet peygamberinin doğum günü, onu da geride bıraktık bir heyecan yok. O Ümmet Peygamberi ki, İlkeleri tüm dertlerin devası, adalet, birlik, liderlik, adil paylaşım, kötülüklerle mücadele,  düşmanı tanıma onun ilkelerinde var. Diyanet ve başta Peygamber sevdalıları kutlu doğum adı altında etkinlikler yapıyor. Yetersiz olmakla beraber daha etkin hale getirilmelidir. Recep ayı misafirimiz geride bıraktık, Regaip, Miraç kandillerini de geride bıraktık, Şimdi Şaban ayı Misafirimiz, oda bitecek, Rahmet ayı Ramazan gelecek misafirimiz olacak, Ramazan ayında bin aydan hayırlı. Kadir gecemiz var Mevla’m hepimizi kavuştursun inşallah. 21 Nisandan beri Kutsal beldelerdeyim. Mevlam her kese nasip etsin. Ümmet cahiliye adetleri ile boğuşuyor. Dua en büyük sermayemiz her kese Mekke’den selamlar dualar. Rabbim hepimizi üç Aylardan feyizlendirsin. Din düşmanlarına fırsat vermesin. Akan Müslüman kanının, dökülen gözyaşının kurtuluş vesilesi olsun inşallah…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.