Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_arm51ovsu31gkprb4khqqpoii3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Ömer ASLAN - Eyyüp Nebi'de Sabır, Halfeti Su Şenlikleri ve Tefeciler
banner2

Eyyüp Nebi'de Sabrı yaşamak!...  
Geçen hafta Viranşehir Kaymakamlığı ve Eyüp Nebi Beldesi'nin birlikte düzenlediği 9. Uluslar arası Eyyüp Nebi Sabır Etkinlikleri "sabr" emarelerin olduğu programlarla gün boyu geniş katılımla sürdü. Ancak "Sabr"ın ne demek olduğu konusunda katılımcıları yeterince bilgilendirici konuşmalar yapılmadı. Bu anlamda skeçler ve el ilanları dahil her türlü yol kullanılarak "sabr"ın asıl manası ve gayesi anlatılabilir.

Geçen yıl 8. Uluslar arası Eyyüp Nebi Sabır Etkinlikleri ile bu yıl kıyaslandığında büyük bir fark bulamadım. Ancak dikkatimi çeken biri oldu.

Bu yıl düzenlenen Uluslar arası Eyyüp Nebi Sabır Etkinliklerine TBMM'de bulunan tüm milletvekilleri ve Türkiye'deki tüm siyasi parti belediye başkanları davetli iken hiçbir siyasetçinin katılmaması "sabr"a ihtiyacımız yok dedirtti. Ancak "sabr"a ihtiyacı olan bir milletvekili vardı. Mahinur Özdemir!..

Türk asılı Belçikalı, Brüksel Parlamento Milletvekili Mahinur Özdemir, "sabr"a ihtiyacı olduğundan "sabr"ın kaynağından "sabr"ın manevi hazzını tatmak için gelmişti. Darısı tüm "Sabırsızlara" olsun.

Eyyüp Nebi'de Sabrı yaşamak lazım!…

****
Halfeti Su şenlikleri
Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen Halfeti 2. Su Şenlikleri iki gün sürdü. İki günlük su sporları şenlik havasında tahmin ediliyordu, ancak ilk gün yağmur ve fırtına ile tamamlanmadı. İkici gün ise tam şenlik havasında geçti.
Su sporlarının Ekim ayına sarkması elbette hava muhalefeti kaçınılmaz olur. Şenlikten bir gün önce Valilik toplantı salonunda Vali Nuri Okutan Şanlıurfa Gençlik İl Spor Müdürü Hakan Altuğ, Su Kayağı Milli Takım Teknik Direktörü Zafer Fırıncı ve Halfeti Kaymakamı İsmail Çiçek katıldığı toplantıda Okutan; "3. su şenliklerinin Yaz aylarındaki bir tarihte yapacaklarını" söylemesi önemli, ancak uygulanırsa!...
Geçen yıla göre su şenliklerinde katılımın az olması "acabaları" beraberinde getiriyor. Bu konuda sorumluluk ve açıklama Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a iş düşüyor!...

****
Tefeciliğin gündeme gelmesi lazım!...
Tefecilik emekli bir imamın evinde yaptığı "açlık grevi" ile gündeme geldi. Tefecilerle ilgili araştırma yapınca gazetelere "'Evimi Tefeciler Aldı' haberi" "Tefeciler yine iş başında" "Tefeciler, borcuna karşılık kızını isteyince" "'Yeni nesil' tefeciler!" "sanal tefeciler" "Tefeciler jandarmayı şaşırttı!" "Tefeciler yüzünden canına kıyıyordu" gibi haberlerle ne çirkef olduğunu gördüm. Tefecilik haberi üzerine tefecileri eleştirmeden imamın kişisel bilgileri ile imamı suçlayanlar oldu.
Emekli imam Habip Kılıç'ı tanımıyorum. Öğrendiğim kadarı ile oğlu Ramazan Tefecilerin eline düşmüş.
Tefecilerle ilgili olarak hukuki bir yaptırım olup olmadığını bilemiyorum. Ancak halkın algısında kabul gören bir tefecilik durumu var.
Tefecilik nedir biliyor musun?
Senin paraya ihtiyacın varsa ben sana yüksek faizle borçlandırır kendime muhtaç ederim. Bu yüzden her dönemde çok insanin canı yanmıştır ve insanlara zulüm edilmiştir. tefeciliğin hiçbir şartı kanunu ve denetimi olmadığıdır. Umarım içten içe % 99 Müslüman(!) olan Türkiye'nin içini kemiren bu hastalığa çare bulunur.
İLGİLİSİNE
Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir.
  (Francis Bacon)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.