Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_8fr5j1ckfgqp1j30ijr9p3mcg3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Mehmet CENGİZ - EVLİLİK VE DÜĞÜNLERİMİZ
banner2

Evlenirken, eş ararken, asil bir aileden olması ,fiziki olarak güzel olması, Dindar olması sünnet gereğidir.
Evlilikte;gelin ve damatta,Tercih ikisininde Dindar olmasıdır. Üç vasıf evlilikte olursa Nur alanurdur. Ailenin ilk temel taşı sağlam atılırsa aile yuvası sağlam, nesiller din dünya donanımlı olur. (istisnalar kaideyi bozmaz)

Teknoloji asrında öyle bir nesil türedi ki? Damat aranırken, dolgun maaş, ünvan, ev araba aranır oldu. Evlilikte gelin tarafının damattan istekleri ise, tam bir borç bataklığı, ipotek. Bol bilezik, yatak odası, misafir odası, çocuk odası, bazalar, mobilyalar, gelinlik, konforlu düğün salonu, davetlilere saraylarda taamlar, israflı menuler gibi çoğu fuzuli, israflı şeyler düğünün farzı haline gelmiş. Evlilikte bu yükler çok ağır.
Dinimizde evlilikler, sade, israfsız, kolay olmalı emirleri var. Kız,erkekte evlilik yaşı 35-40 lara dayanmış, bir ülke, islam toplumu için bu bir felaket ve yıkımdır. Hele ülkemizde ithal edilmiş feminizm, aldatma adı altında kadına pozitif yaklaşma tohumlarının ekilmesi ise aile yuvalarımızı dinamitlemiştir.

Evlenmemek, çocuk doğurmamak, yuva kurmamak, emzirmemek, Anne olmayı bile hör görmek bir toplum için sel felaketidir.
Emlakta 1+1 daireleri, ben bu yıkım projelerinin bir parçası olarak görürüm. Islamda evlenmek kuvvetli Sünnettir. Fitne, zina, Bina asrında evlenmek Farzdır.
Maddeyle, mevki makamla, Şöhretle, israf, şatafatla evliliği engellemek, mani olmak en büyük günahlardandır.

15 Yıl önce bir dostun oğlu için Batman'ın bir ilcesinde kız  isteme ye gittim. iki tataftan yakın akrabalar var Her şey bitti, ben kızın babasına hasım olacaksınız bizden ne istiyorsunuz? dedim Gelininin babasının söyledikleri yazdıkla mın özetidir.

Haci abe; ne alınacaksa siz oğlunuz ve gelininize alıyorsunuz. ne alırsanız serbestsiniz. En önemli sözleri; Haci Abe Damat mutlaka Namaz kılmalı, Kuran okumayı bilmiyorsa, kızımdan ögrenmeli, islami yaşantıda kızıma karışmamalı, İslam dışı düğün yapılmamalı, gelinlik kesinlikle olmamalı, madem sen hocasın seni getirmiş sende şahit olmalısın dedi ve hepsini kabul ettik. Evlilik gerçekleşti mesut bir yuva halen devam ediyor.

Gelinlik için, düğün salonu için, çeyiz markası için nişanların bozulduğunu aynel yakin görenlerdenim. Şuur olmayınca farz, sünnete bakılmaz, tarz ve modaya bakılır. Böylesi evliliklerde 6 Ay sürmez boşanmakla sonuclanır.

Evlilik eğer sosyal medya ağı, duygusal evlilikse felakettir. Evlilikte kadına mehir verilmesi Nikahın şartlarındandır. Oda yok. kısacası Evlilik ve düğünlerimiz ne dine, nede örf adettimize uymuyor. Evlilikte,düğünlerde islama uymayı Rabbim gençlerimize nasip eylesin.
Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.