banner2

Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN zaman zaman Kutadgu Bilig in yazarı Yusuf Has Hacip ten alıntılar yapıyor. Bu zatın tavsiyeleri gerçekten enteresan… Son yaptığı alıntılardan her birisi birer altın tavsiye niteliğinde… Ne diyordu Yusuf Has Hacip?

PARANIN AYARIYLA OYNAMA! Evet, Başbakan ın da dediği gibi paranın ayarıyla oynayanlar doğrudan doğruya ellerini milletin cebine koyup oradan para çalanlardır. Bu ülkeyi yıllarca, karşılıksız para basıp memurun maaşını arttıran veya esnafa kredi veren başbakanlar yönetti. Aslında bunlar millete zam vermiyorlardı; aksine milleti soyup soğana çeviriyorlardı.. Memurlar, bir an önce aldıkları paranın değerini korumak için, maaşlarını aldıkları gün ya döviz büfelerinin önüne, ya da kuyumculara koşuyorlardı. Ama Sayın Başbakanın iktidarı döneminde memurlar artık dolar almayı unuttular.
 
Şimdi memur: Gerçi maaşıma fazla bir zam yapılmıyor ama enflasyon olmadığı için aldığım maaş ay sonuna hatta sene sonuna kadar değerini koruyor diyor ve rahatlıyor. Sayın Başbakan artık utanılacak bir seviyeye gelmiş bulunan Türk Lirasından sıfırları kaldırarak büyük bir devrim yapmıştır. Halk hiç sıkıntı çekmiyor mu? Elbette ki sıkıntı var; fakat ekonomide kısa zamanda köşeyi dönme ve altın fırsatlar yakalama devri geçmiştir. Artık çalışma ve alın teri dönemi başlamıştır. Halk buna uyum sağlayacaktır.

Yusuf Has Hacip in tavsiyelerinden birisi de  İNSANLAR ARASINDA ADİL OL! diyordu. B aynı zamanda Allah ın emri… Allah: Ey İman edenler! İnsanlar arasında hükmettiğiniz zaman adil davranın buyuruyor. Ama Türkiye de adaletle hükmetmek o kadar zorlaşmış ki, adil olmak isteyenler bazen adaletsizliğe uğrayabiliyorlar. Bazen zalimler adil, adaletle hükmetmek isteyenler de zalim pozisyonuna girebiliyorlar. Ama Sayın Başbakan bu durumu da düzelteceğine söz vermiştir. Son Anayasa değişikliğiyle imtiyazlı sınıfların oturdukları sarayların taşları yerinden oynamaya başlamıştır. Bu durum, adalet mekanizmasında ciddi bir değişimin işaretlerini veriyor ve bizi umutlandırıyor doğrusu.

Her kültürde olduğu gibi İslam kültüründe de para ile adaletin sıkı ilişkisi vardır. Eğer adil insanlar parayı yönetmezse rüşvet ve hortumculuk kaçınılmazdır. Bütün mesele parayı yöneten insanların adil olmaları ve Allah tan korkmalarıdır.

Yusuf Has Hacib in diğer bir tavsiyesi HAYDUTLARI ORTADAN KALDIR! şeklindedir. Bu altın tavsiyeden Sayın Başbakan Terörle, mafya ile ve çetelerle mücadeleyi anlıyor. Doğru da anlamıştır. Her şeyden önce Başbakan ın demokrasi konusunda yaptığı açılımla en başta terör örgütlerini ve onların yurt içinde ve yurt dışındaki yandaşlarını tedirgin etmiştir.

Hiç akla gelmeyecek tarzda, ayrılıkçı teröre karşı savaştığını iddia edenlerin bizzat ayrılıkçı terörle işbirliği içinde oldukları görülmüştür.  Rahmetli Başbakan Turgut ÖZAL ın ve Jandarma Genel Komutanı Eşref BİTLİS in şaibeli ölümlerinde kimlerin parmakları olduğunu anlamayan kaldı mı? Anlaşılıyor ki, terörü önlemekle görevli olanların içinde ayrılıkçı terörle işbirliği yapan örgütler vardır.

Yusuf Has Hacip in sonuncu tavsiyesi YOLLARI AÇIK TUT! şeklindedir. Sayın Başbakan, uygarlığımızın yol ve su üzerine kurulmuş bulunduğunu hep söyleye gelmiştir. Bunun için ciddi anlamda Türkiye genelinde bir duble yol projesini başlatmıştır. Halkımız, Türkiye coğrafyasının her yerinde bu yollarla tanıştı.

Sayın Başbakan, beyaz atın üzerindeki beyaz yürüyüşünüze devam ettiği ve mazlumların duasını aldığı sürece, Allah onu muvaffak edecektir. Hükümetin tayin ettiği yöneticiler mazlumun bedduasını almadığı sürece, bu millet onları asla duasından eksik etmeyecektir.

Başka bir deyimle, eğer bazı yöneticiler adaletsizlikleriyle, kendi aleyhlerinde ve tüm milletin aleyhinde olmak üzere kadere fetva verdirmezlerse Sayın Başbakan ın beyaz yürüyüşü devam edecektir. Beyaz yürüyüşe çıkanların ak elbisenize leke sürmek isteyenler çıkabilir; ama hiçbir şey onları adil davranmaktan alıkoymamalıdır. Hülasa halkımız, Başbakan ın hak, adalet ekmek ve yol için durmadan çalışmaya devam ettiğini gördüğü sürece hükümetin arkasında duracaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.