banner2

 

Şanlıurfa’da Elektrik sorunu hep vardı, sorun artarak var olmaya devam ediyor.

Bu mübarek Ramazan ayında bu sorun tüm Urfalıları çileden çıkardı.

Bir dostum söyledi; “Devteşti mahallesinde elektrikler nerede ise her akşam gidiyor. Biz ezan sesini duyamadığımız için bir başka mahalledeki dostlarımızı arayarak iftar vaktini öğrenmeye çalışıyoruz”

Büyük şehir olacak memlekette hala insanlar iftarda ezan sesini duyamadığı için bir başka mahalleye telefonla ulaşarak iftardan haberdar olmaya çalışıyorlar.

Geçmiş dönemlerde bu sorunları çözmek için siyasilere “oy veririz” diye sözü verilirdi. bir de rica minnet geçici çözüm yoluna giderdik.

Bu dönem 400 proje sözü var. Bu projeler içerisinde elektrik sorununu çözme de var. Bu dönem diğer dönemlerden farklı olarak bir bakanımız var. Biz de Urfa’ya “bakmasını” bekliyoruz. Bakacağından umutluyuz! Fakat bu proje bir an önce hayata geçirilmeli! Bu sorun zamana bırakılamaz!..

Bu sorun her şeyden önce çözüme kavuşturulmalı. İnsanların topçu meydanının düzenlemesinden önce elektrik’e ihtiyacı var. Boşuna siyasette bir deyim olmamış; “yol-su-elektrik” diye…

Yollarda problem en aza indi. (Gerçi kâğıt üzerinde yapılmış ama pratikte olmayan yollarımız da var ama yine de iyi yol katledilmiş)

Su için de sorunlar en aza inmiş. Suyu olmayan birçok köy için ise geçen yıldan beri çalışmalar devam ediyor. Suruç ovasına bile su gitmek üzere…

Geriye kaldı tek ve en önemli sorun: elektrik…

Bu sorun çözülmeden insanlar karanlıkta kalmaya devam eder. Bu sorun varken; hiç kimse modern bir şehirden bahsedemez.

Bu sorun devam ettiği sürece hiç kimse; “büyük şehir oluyoruz” havasına kapılmasın. O büyük şehir yapılması işi, tıpkı kâğıt üzerinde yapılmış köy yollarımız gibi resmiyette kalır sadece.

Seçim öncesi birlikteli pozları veren AK Partili milletvekilleri, elektrik sorununun acil bir şekilde çözülmesi için birlikte hareket etmeliler!..

Neden bu sorunun çözümü için bir yol haritası açıklamıyorlar? (gerçi bir yol haritası çizdikleri meçhul ya!..)

Bin an önce bu işin çözümü için harekete geçilmeli. Oruçta millet karanlıkta kaldı. Bari bu bayram üzeri insanları aydınlığa çıkaracak bir müjde verin. Bir yol haritası açıklayın…

BİZİM SOMALİ İLE İHTİHANIMIZ.

Bilindiği gibi bu mübarek ayda en çok Somali’yi konuştuk. Türkiye olarak Yüklü miktarda yardımları da Somali’ye ulaştırdık.

Aslında Somali’ye verilen bu açlık ve sefalet Somali için değil. ALLAH isterse pekâlâ Somali’ye de bol kısmet verebilir. O’nun için bu hiçte zor değil. O “ol der” oluveriri.

Allah Somali ile bizim cömertliğimizi, sabrımızı ve merhamet duygularımızı ölçmek istiyor. Bizim Somali için göstereceğimiz merhamet’e Somali’den çok bizim ihtiyacımız var.

Bu bizim Somali ile imtihanımızdır. Allah bizi Somali ile imtihan etmek istiyor. Gelin diyanet işler başkanımı Sayın Mehmet Görmez’in dediği gibi; Somali’de bayram yapsın, Yoksul Afrikalı aileler de bayram yapsın kampanyasına destek olalım. İmtihanı geçelim!..

Bayramın Tüm İslam Âlemine huzur ve saadet getirmesi dileklerimle…

İyi bayramlar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.