banner2

 Gelirken, başı Rahmet, ortası mağfiret, Sonu Cehennemden Azad Kur'an Ayını geri de bırakıyoruz. içinde bin aydan hayırlı Kadir gecesi bulunan, Ramazan ayına, Oruca, Teravihe elveda edeceğiz de, acaba bizden memnun ayrıldı mı? Allah bilir. Rabbim razı olanlardan eylesin.
Bir tekbir komutu ile milyonlarca Müslüman kıyama duruyor. Rukua varıyor ve secdeye kapanıyor. Hiç zorlama olmadan. Beşeri hiç bir güç böyle bir itaatı sağlayamaz. Bu ibadet anlayışı yaratan Rabbin azametini gösterir.
Biz Ümmeti Muhammed (SAV) Peygaber görmeden İman ediyoruz. Elimizde en büyük mucize Kuran'ı azimuşşandır. Dünya Ahiretimizi Kur'an ve Sünnet kurtarır. Dinin emir yasakları bellidir. Ne yazık ki, dünyevileşen Müslümanlar çokçeşitli din anlayışlarını türettiler. Bu anlayışla ne kendileri kurtulur. Ne de başkalarını kurtarabilirler.
Dünyadaki bunalımlardan bıkan gayri Muslimler huzuru islamda bulup, müslümanlığı seçerken, Müslümanlar ise, fersah fersah islamdan uzaklaşıyor. Bilhassa gençler deist oluyur. Deizmi benimsiyor. Akıl yolu bunların en büyük kılavuzudur.
Bu taife Müslümanlara bakarak dinden soğuyor. Bunun sonucu Ateizmdir. Yani inançsızlıktır. Gerekçesi, Yalan, iftira, zina, faiz, haksız kazanç yolsuzluk, adaletsizlik, adaletsiz paylaşım, mevki makam düşkünlüğü, iki yüzlülük, Irkçılık, sözünde durmama, zalim olmak, zalime taraftar olma, merhametsizlik, insana değer vermeme, Ahlak ilkelerinden kopma sapna gibi fiiller; islam Dininde yasak haram iken, genel anlamda Dini basamak yaparak müslümanların yaşayışında bu fiillerin bulunmasıdır.
Ramazan ayı boyunca en çok kutsal emanetler gündem oldu  Camilerde Sakalı serifler halka gösterildi ziyaretler yapıldı, güzel de en kutsal değer Kuran ve Kuran'ı anlama ve yaşamadır. Sünnet, Fıkıhta en büyük kutsalımızdır.

Bir belediye Başkanı Osmanlı geleneklerini yaşatmak için Enderun türü ilahi korosu ile insanları coşturmuş, idare amirleride davette. O, etkinlikte kaç genç var? Yapılan güzel parklara, millet bahçelerine bir bakın gençlik ne yapıyor? Dinden uzak bir nesil akibetin felaketidir. Benim gibi yaşı yetmiş işi bitmiş, beli bükülmüş yaşlıları kovsanız bile Camiye pencereden girerlerç

Camilerde en güzel zinet gençliktir Gençleri siyaset üstü eğitmek ise Hocaların görevidir. Günümüzde Hocalarımızı en çok yıpratan aleni siyasetin fedaisi olmalarıdır. Hoca herkesin hocası olmalı, Dinden uzaklaşanlara daha yakın olmalıdır.
Ramazan ayını uğurlarken, Rabbim tüm ibadetlerimizi kabul eylesin.Bir dahaki Ramazana kavuştursun, Razı olanlardan eylesin.Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.