banner2
Öne Çıkanlar Beziki Derneği Bodrum FK Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu Old Trafford Urfa Sac Kavurması

ŞUTSO, MÜSİAD’a Şanlıurfa’nın 2023 Hedefini Anlattı

Gerçekleştirilen toplantıda, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Badıllı, Murat İmamoğlu, Mithat Arhan, Kadir Kılıçoğlu, Mustafa Tuz, C.Asuman Yazmacı Genel Sekreter Faruk Yaşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ateş, MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yetkin, Başkan Yardımcıları Mahmut Çiçek, Mehmet Çalışkan, Mahmut Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Singan, Casım Yıldız, Abdullah Büyükbudak hazır bulundu.
Toplantıda ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ilimizin potansiyelinin sadece %50’si kullanılsa dahi, 2023 yılındaki kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine, ulaşılabileceğini vurguladığı sunum gerçekleştirdi. Başkan Ertekin, bir nüfus potansiyeli, ekonomik potansiyeli ve 2023 yılı hedefleri ve stratejik planı hakkında şu açıklamaları yaptı: “Hazırlamış olduğumuz 2023 hedef çalışmalarımızda gördük ki öncelikle ilimizin mevcut potansiyellerinin ön plana çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor, Teşviklerin tanıtılması, düzenlenmesi yönünde girişimlerde bulunmak, yönlendirmeler gerçekleştirmek, yatırımları cazip hale getirmek için lobi faaliyetleri yapmak, yurt içi ve yurt dışından yöreye yatırım çekecek çalışmalarda bulunmak ilimizin kalkınmasına yönelik yapacağımız en önemli çalışmalar olacaktır. Bu noktada Şanlıurfalılar olarak ortak amaç etrafında birleşmek ve işbirliği oluşturarak ilimizin kalkınmasını sağlamak zorundayız, ilimizi hak ettiği yere için de tüm Şanlıurfalıların çalışmasına, gayretine fikrine ve aklına ihtiyacımız var” dedi.
MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurahman Yetkin ise yaptığı konuşmada “Başkanımız Sabri Bey’e bu toplantıyı organize ettiği için teşekkür ediyoruz, ilimizin kalkınması adına gerçekleştirilecek tüm organizasyonlarda MÜSİAD olarak yer almak isteriz. Hazırlanan bu 2023 yılı hedeflerimiz ulaşılamaz hedefler değil yeter ki koordineli olalım, birlikte iş birliğiyle hareket edelim Bize göre kalkınmanın gerçekleştirilebilmesi için 4 İ’nin olması gerekiyor. Bu 4 İ’nin ilki İstikrar, ikincisi İnovasyon, Üçüncüsü İmalat Sanayi’nin gelişmesi, dördüncüsü ise İstihdam alanlarının artması bu 4 temel üzerine kalkınma planımızı yerleştirebilirsek kısa zamanda sonuç alacağımızı düşünüyorum. Biz MÜSİAD olarak ilimizin kalkınması adına da elimizden ne geliyor ise yapmaya hazırız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.