banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Urfalı Çiftçiye DEDAŞ'tan Sonra DSİ darbesi

Şanlıurfa'da özellikle Suruç, Akçakale ve Harran ilçesinde tarım üretimi yapan çiftçiler son yıllarda sulama sorunuyla karşı karşıya kalarak ekinlerinin kurumasına neden oluyor.

Tarımsal sulamayı elektrikle yapan çiftçilerin başına Sulama birliği ve Elektirik dağıtım şirketi DEDAŞ müsalat olurken, şimdi de pompaj sulama yapan çiftçilerin başına DSİ musallat oldu. 

AKÇAKALELİ ÇİFTÇİ DSİ'YE ÇAĞRI YAPIYOR

Akçakale ilçesine bağlı bir çok köyde su sorunu yaşayan çiftçiler, tarım şehri urfada binlerce dönüm mahsulün heba olduğunu söylediler.

köylüler, susuz olan köylerin sorununu DSİ'deki her kademeye bildirdiklerini söyleyere; "ŞANLIURFA AKÇAKALEYE BAĞLI , ÇAKIRLAR, YEDİYOL ŞEHİTNUSRETBEY ve Birçok civar köy Dsi Suruç pompaj suyuyla Sulanması gerekirken Ekili olan binlerce dönüm tarlalar suyun olmaması ve yetersiz olması sebebiyle Mazotlu Motopomplarla Derelerden atık sulardan sulanmaya çalışılıyor ve bu durumdan Dsi nin her kademesinin bilgisi mevcuttur. Arazileri gelip yerinde gördüler ve Aylardır dilekçelerle yazılı ve sözlü olarak Dsi yetkililerine bilgi verdik. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte tarım şehri urfada binlerce dönüm mahsulün heba olmasına tarafsız kalmak ne vicdani nede insanidir" dediler...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.