banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Harran Üniversitesi Urfa büyükşehir belediyesi Eğitim

Yıldız; Yeni teknolojiyi Şanlıurfa'ya aktaracağız

Şanlıurfa KOSGEB Müdürlüğü olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Finanse edilen (SEP) Sosyal Etkileşim Projesi kapsamında Şanlıurfa KOSGEB Müdürlüğü tarafında yürütülen Projenin ikinci faz ayağı Ankara buluşmaları olarak gerçekleştirildi.

 

Şanlıurfa KOSGEB Müdürlüğü olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Bölge Sanayileri Arasında Bilgi ve Tecrübe Aktarımı Projesi kapsamında Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Temir Kurt, Ankara’da bir dizi gezi ve incelemede bulundu.

Ankara’da Ortadoğu Teknik ve Bilkent Üniversitesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Yıldız; “Bu proje ile birlikte Ankara ve Şanlıurfa illerinde, sanayi sektörlerinde bilgi ve birikim alışverişine imkan tanıyacak sosyal etkileşim altyapısının oluşturulması, üretim, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, ar-ge, finans, bilişim, yönetişim ve teknoloji başlıklarında tecrübe aktarımının gerçekleştirilmesi, bölgesel kalkınmaya taraf olan kurumlar, kurum yöneticileri ve personel arasında uygulama ve pratikte kazanım niteliğinde olan unsurların, deneyimlerin ve pratiklerin paylaşılması hedeflenmektedir. Bizler de yeni buradada bir dizi incelemede bulunduk ve bu anlamda yeni teknolojileri Şanlıurfa’ya aktarmak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.İlimizdeki kurum ve kuruluşların da ortak çalışmalarının ülkemize ve ilimize faydalı olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

 

Proje kapsamında Ankara’da gerçekleştirilen ziyarete katılan heyet İçerisinde Şanlıurfa TEKNOKENT Yürütücü Ortağı olan Şanlıurfa Ticaret Borsası’nı temsilen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Temir Kurt, katılarak heyet ile birlikte, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’i makamında ziyaret ederek Sincan Organize Sanayi Bölgesi Hakkında Bölge yönetimi tarafından brifing aldı. Daha sonra ODTÜ TEKNOKENT’i ziyaret ederek Genel Müdür Hanzade Sarıçiçek ve ODTÜ TEKNOKENT Sanayi Direktörü Ahmet Öztürk tarafından bilgi verilen heyet, BİLKENT CYBERPARK’’ta incemelelerde bulundu. Saha İnceleme çalışmasında Sincan Organize sanayi Bölgesinde Bulunan ERKUNT Traktör Fabrikası , YİĞİT Akü ve GÖÇMAKSAN İnşaat Makinaları İmalat İşletmeleri gezilerek İşletmelerin Şanlıurfa’da yatırım yapmaları doğrultusunda Karacadağ Kalkınma Ajansı Direktörü Yunus Çolak ve KOSGEB Şanlıurfa Müdürü İdris Erkeksoy tarafından sunum yapıldı.

www.balikligol.com 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.