banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Bitlis Diyarbakır Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş

Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun Urfa'ya geliyorlar/Hülya Koçyiğit Kimdir?

Şanlıurfa'da Çevre Gönüllülüğü Eğitimi programı kapsamında Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun Urfa'ya geliyorlar. Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun ile gençlere yönelik “Çevre Gönüllülüğü Eğitimi” 29-30 Nisan/1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek olan Eğitimin amacının; çevreye olan duyarlılığın, sorumluluğun ve bilincin arttırılmasını sağlamak, gençlerin doğayı tanımalarını ve doğada zaman geçirmelerini sağlayacak faaliyetler düzenlemek olduğu belirtilirken, yöntemin de; Eğitim programlarının ikisi genç erkeklere, ikisi genç bayanlara yönelik olmak üzere yılda 4 kez gerçekleştirileceği, hedef kitlenin 18-29 yaş arasındaki genç erkekler olduğu belirtiliyor.

Eğitimin Tarihinin; 28 Nisan 2016 Perşembe günü konaklama yerine giriş, 02 Mayıs 2016 Pazartesi sabahı konaklama yerinden çıkış olarak belirtilirken, katılımcılara programa kabul edildiklerine dair bilginin de 20 Nisan 2016 günü sistem üzerinden gönderileceği belirtildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; katılımcıların seçilmesinde Üniversite öğrencisi veya mezunu, gönüllü faaliyetlerine katılmış yada katılmakta olan, doğa ve çevre konusunda faaliyet gösteren kamu-özel-Sivil Toplum Kuruluşlarının etkinliklerine katılan, gönüllü erkeklere öncelik tanınacak ve eğitime katılan genç gönüllülere katılım belgesi verilecek.
Konaklama ve yemek masrafları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Katılımcıların otobüs veya tren bilet ücretleri eğitim sonunda imzalayacakları belgeye istinaden bildirecekleri hesaplarına aktarılacak. Uçak ve şahsi araçlarla yapılan ulaşımda otobüs ve tren rayiç bedelleri dikkate alınacak olup, ulaşım bedelleri dışında herhangi bir ücret ödemesi yapılmayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, 29-30 Nisan/1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek olan “Çevre Gönüllülüğü Eğitimi”ne katılacak olan gençleri uyarmayı da ihmal etmedi.
Şöyle ki;
1)Gönüllülere, www.gencgonulluler.gov.tr adresine girmiş oldukları iletişim adreslerinden ulaşılacağından profil ve iletişim bilgilerinin tam ve doğru olması gerekmektedir. Eksik olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
2) Katılımcıların iklim ve doğa şartlarını göz önüne alması ve programın sorunsuz/eksiksiz biçimde gerçekleştirilebilmesi amacıyla eşofman takımı, spor ayakkabı, güneş gözlüğü, şapka gibi malzemeleri yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
Eğitim Şanlıurfa olup; Gönüllüler seçildikten sonra kişilerin e-posta adresine konaklama ve eğitim yeri gönderilecektir.

Eğitimde yer alan konular
Gönüllülük /Gönüllü Yönetimi, Çevre Hakkı ve Bilinci, Doğayı Tanımak - Anlamak – Yaşamak, Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik / Ekoloji, Su Kullanma Bilinci - Su Kirliliği ve Kontrolü, Çevre Ahlakı - Kültür, Sanat ve Edebiyatta Çevre ve Ahlak İlişkisi, Kur'an - Sünnet'te Çevre ve Müslüman Toplum, Atık, Atık Yönetimi ve Sınıflandırılması

Eğitim programı kapsamında; hemen herkes tarafından sevilen, sayılan ve tanınan ünlü sinema sanatçıları Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit tarafından “Doğa ve Çevre Sevgisi” konulu söyleşi ile Çevre Psikolojisi ve Çevre Uygulamaları anlatılacak.

Hülya Koçyiğit Kimdir?

12 Aralık, 1947 tarihinde Yenikapı'daki evlerinde doğmuştur. Annesi 16 babası ise 22 yaşında iken dünyaya gelmiştir. Doğumundan hemen sonra ebe'sinin elinden kayarak yere düşmüş ve başını odun konulan bir tepsinin köşesine çarpmıştır. Daha sonra diğer iki kardeşi Feryal ve Nilüfer doğmuştur. 1948 yılında Koçyiğit bir yaşına girdiğinde Bağlarbaşı'ndaki bir eve taşınmışlardır. O zamanlar iki ayrı evde oturuyorlardır.

Beş yaşına geldiğinde okula gitmeyi çok istemiştir, fakat o dönem çocuklar okula altı yaşında alınıyorlardı. Okula başvurduklarında ise okul müdürü mahkeme'ye gidip yaşını büyültmelerini söylemiştir. Kadıköy adliyesine gidip yaş büyültmeden hakimin onayı ile okula dönerek kayıt olunur ve beş yaşında ilk okula başlar. Öğrenci olarak sınıfta hep dans ederek ve şarkı söyleyerek ilk okul öğretmeninin dikkatini çeker ve müzik öğretmeni annesini yönlendirmeye başlar. Annesi tarafından çok ilgi görür. Müzik öğretmeninin ve etraftakilerin beklentisi her gün daha fazla artmaya başlamıştır. O yıl Medrano sirki İstanbul'a Beşiktaş'a gelmiştir. Birinci sınıftayken tüm sınıf ile birlikte sirke giderler. Bir anda kendini sahnede bulmuş ve Koçyiğit müzik eşliğinde dans etmeye başlamıştır. Daha sonra alkışlar ve tezahhürat'lar karşısında büyük ilgi görmüştür.

Hayatını Değiştiren İlan
Annesinin bir arkadaşı tarafından gazete'de Ankara Devlet Konservatuarı'nın bale bölümüne öğrenci alınacağını ve bunun için imtihan haberleri açıldığını görür. Annesi haberi okuduğunda Koçyiğit'i imtihanın yapıldığı Galatasaray Lisesi'ne götürür. İki ingiliz karı-koca ve öğretmenlerin jüri olarak bulunduğu sınava tam 310 kişi katılmıştır. Piyano eşliğinde dans eden öğrencilerin kimi beş kimi on dakika sahne de kalmıştır. Dokuz öğrencinin seçildiği sınavda Hülya Koçyiğit de vardır. Okul Ankara'da olduğu için Koçyiğit okulda yatılı kalacaktır. Fakat okul Ankara'da olduğu için babası izin vermemektedir. Fakat annesi tarafından çok büyük bir baskı olunca Ankara'ya giderler. Annesi ile kazandığı bale bölümüne gitmişlerdir. Daha sonra kalacakları yere giderek yatakhane'ye gidip dolabını yerleştirirler.Koçyiğit ise bale bölümünde ki en küçük kızdır. Genellikle küçükler 11-12 yaşlarında, büyükler ise 18-19 yaşlarında oluyordu.Koçyiğit ise henüz 7 yaşındaydı. Annesi Ankara'da bir hafta otel'de kalmıştır ve daha sonra İstanbul'a dönmüştür. Konservatuvara giderken hem de ilkokula gidiyordu. Üçüncü ders yılı başladığında Ankara'ya gitmedi, yaz tatilinden sonra babası tarafından Ankara'ya gitmesine izin verilmiyor ve İstanbul'da bir okul bakılıyor. İstanbul'da Atatürk Kız Lisesi'ne yazılır. Daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'na diğer iki kız kardeşi ile birlikte girer. Bir yandan okula gider, diğer yandan tiyatroya gider ve diğer yandan ise baleye gider. Ayrıca Bebek'te bir öğretmenden piyano dersi almaktadırlar. Müzik öğretmeninden ise müzik dersi alır ve hiç boş bir günü yoktur. Yeni okulda her gün gösteriler düzenleniyor. Koçyiğitin de gösterilerde genellikle hep rolü oluyor. İngilizce aksanı etrafındakiler tarafından çok beğeniliyor.

Muhsin Ertuğrul ile tanışma
Muhsin Ertuğrul, Hülya Koçyiğit'in namını duyar ve şehir tiyatrolarının genel yönetmenine Koçyiğit'ten bahseder. Annesiyle birlikte apar topar Muhsin Ertuğrul'un yanına giderler. Muhsin Ertuğrul'un arkadaşı Koçyiğit'in annesinin yakını çıkınca Ertuğrul daha sempati duyuyor. Ertuğrul daha iyi eğitim alması gerektiğini bu yüzden Ankara Devlet Konservatuarı'na gönderilmesinin daha iyi olacağını söylüyor. Böylece Koçyiğit tekrar Ankara'ya gidiyor. Bu kez daha büyük ve daha deniyimli olduğu için tiyatro sahnesinde seyircinin karşısına daha deneyimli çıkar.

Özel Hayatı
O dönem Fenerbahçe'de futbol oynayan Selim Soydan 1968'de ile evlendi. Bu evliliğinden Gülşah adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Hülya Koçyiğit'in Neslişah ve Aslışah adlarında iki torunu vardır. Kızı Gülşah küçük yaşlarda birkaç sinema filminde rol almıştır. Koçyiğit bir süre şarkıcılık da yapmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.