banner2

İnsan yaşamının bilgi üzerine kurulduğunu, bilgili toplumların alan hakimiyetini yaşayarak öğreniyoruz.

 

inancımıza göre ise yaradan ilk emrinde namaz, oruç, zekat, helal, haram vs.den bahsetmeden direkt olarak "OKU" mesajı ile eğitimin herşeyden üstün olduğunun mesajını veriyor.

 

Bu bilinçle eğitim kadrosunda çalışmalar yapan il milli eğitim müdürü ve şahsında tüm eğitimcileri saygıyla selamlıyorum.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Eğitimde başarıyı artırma projesi (EBAP) okul eğitimine katkı kapsamında Şanlıurfa'da bu yıl 124 bin 205 öğrenciye ücretsiz kurs vermişler.

 

EBAP projesi kapsamında yapılan çalışmaları anlatmak için Karaköprü'de basın toplantısı düzenleyen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve kurmayları Şanlıurfa'da eğitim alanında yapılan çalışmaları aktardı.

 

Proje hakkında bilgi veren Müdür İlci; "Eğitim sevdalısı eğitimcilerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. EBAP kapsamında Şanlıurfa'da 124 bin 205 öğrenci açtığımız kurslardan ücretsiz olarak faydalandı. 11-12-13 Kasım tarihlerinde Büyükşehir desteği ile 73684 öğrencinin katıldığı bir deneme sınavı yaptık. Ayrıca her okulda eğitim gören öğrencilerimizden 5-10 kişiye eğitim koçu öğretmen atanmıştır" dedi.

 

 Projenin iki temel ayağından oluştuğunu belirten İlci; "Destekleme ve yetiştirme kursları ile eğitim koçluğu. Destekleme kurslarında 6115 öğretmen görev alıyor" dedi. Bizde tüm eğitimcilere ve öğrencilere başarılar diliyoruz. Projenin verimli olmasını temenni ediyoruz.

 

Eğitimle toplumlar gelişir ve alan hakimiyetini sağlar. Bu anlamda genç beyinlere katkı yapan her eğitimci torunlarına daha rahat bir yaşam alanı sağlamış olur.

 

Şanlıurfa ili olarak atanan eğitimcilerin körpe dimağlara doğru bilgiyi aktarmaları namus borcu kadar kutsal mantığıyla hareket etmesi gerekir.

 

Atandıktan sonra kendi iline veya turistik bir ile tayin yapmak için kapı aşındıranlara eğitimci değil, gelecek nesillerin önünü kesen eğitimli cahil olarak addediyorum.

 

Eğitim konusunda aileler, toplum, STK'lar, siyasi kanat ve bürokratlar elbette üzerine düşeni yapmalı ama bütün bu bileşenleri harekete geçirecek olan yine eğitimcilerdir.

 

Bu bilinçle hareket edildiğinde toplumun refahı, huzuru ve barışına katkı olur. Eğitim para pul için yapılacak bir meslek değildir. Eğitim bir gönül ve dava işidir.

 

EBAP ve benzeri çalışmalarla genç dimağlara katkıda bulunan tüm eğitimcileri kutluyor, neslin refahı ve huzuru için herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.

 

İLGİLİSİNE

“Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (Kuran-ı Kerim, Zümer:9)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.