banner2


Dünyada rahatlığı tesis eden insan, bozan yine insandır. başlıktaki ifade hadis mealidir.
Başka bir hadis meali, "Dünya Muminin zindanı, Kafirin cennetidir" Her iki mealde yoruma açıktır. müslüman'ın Dünyada zindanda olması islami emir ve yasaklarla mukayyetliğindendir. Kafir için böyle değildir. Kafirin dünyadaki alanı geniştir. Helal haram tanımazdır. Ahiret icancıda yoktur. Hesap kitabada inanmamaktadır.

Dünya'da herkes görevini yapıyor. İnananlar genellikle zilletle, sefaletle, ezilmekle, sömürül mekle boğuşuyor. Buruk bir Bayram geçirdik. Bayram öncesi bir hafta doğup büyüdüğüm Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde geçirdim. Bir haftada Mersin,Tarsus, Adana ve Osmanyada kaldım. Bayramı kadim şehir Şanlıurfa'da geçirdim. Bu gezide çok insanla karşılaştım konuştum her kes dertli ve şikayetçi toplum fertlerinde bir ümitsizlik var.
Fakir zengin çok insan kurbanlar kesti Dondurucular doldu. STK.Ları uzak diyarlarlarda emanet, bağış kurbanları kesti fakirlere dağıttı.
Yılda bir sefer et yemek muhtaçlara ikram edildi. Bu mazlum halkı kim bu hale getirdi kimse sorgulamadı.
Yetimi yetim, dulu dul, acı ac bırakanlar Ahirete havale edildi.
Pansuman tedbirlerle cihad edildi. Balık tutmayıda bir gün mazlumlara birileri öğretir belki..
Arap baharının başlangıç yeri Tunusta Darbe olmuş, kan dökücüler, işgalciler, sömürgenler kana doymamış olacak ki, tamamlamaya çalışıyorlar. Göya diktatörlüğe son verecek yalancı Demokrasiyi getireceklerdi.
20 Yıla yakındır Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Libya'da, Yemen'de, Afganistan'da ve Kader mahkumu Filistinde daha çok mazlum beldelerde n ler olmuş herkes biliyor.
Olanlar kan, göz yaşı, isgal, talan, göç, açlık, hastalık, Cezaevleri tıklım tıklım, sindirme, itaate mahkumiyet.
Demokrasi dediğin, insan hakları dediğin, Özgürlük dediğin böyle olur. insan insanlıktan çıkmış tek dişi kalmış canavar.
Adalet yok, Adil paylaşım yok, insan hakları ihlalleri yeri göğü inletiyor.
Doğruları haykıran kalemlerin çoğu satılık, görünen devletleri görünmeyen derin devletler yönetiyor. Mafyalık, derin güçler meşrulaşıyor. Ekranlar, ceridelerin çoğu doğru yolun sapık kollarına hizmet ediyor.

Kölelik var gücü devam ediyor. Irkçılık asrın başbelası, siyonizm illeti toplum fertleri için koronadan daha tehlikeli. İnsanlık kurtuluş arıyor.
Kurtuluş adil düzende, Soygun duzenleri ve iman edenleri insanlığa huzur vermedi, vermiyecekte... Öze dönmedikçe dünyada huzur yoktur. Ölünce bir kefen bile götürmek çoktur. Gözleri kör olanlara,sağır olanlara, kalpleri yosun bağlayanlara Allah hidayet versin.
Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.