banner2

Bütün canlılara hayatı bahşeden, Yüce Rabbimize ne kadar şükür etsek azdır. Çünkü her şeyi yoktan var eden O’dur, her canlıya hayat veren, ölüden diriyi çıkaran, diriyi öldüren ve insanoğlunu tekrar diriltip hesap soracak olan yine O’dur. Allah’tan geldik yine ona döndürüleceğiz bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Aklıselim insanlar ebedi hayat için canla başla çalışırken, günümüz insanı fani dünya’ya kendini feda eder derecesinde adeta tapmıştır. Hal bu ki Yüce Rabbimiz Kur’ani kerimde değişik ayetlerde bizleri uyararak bu hayatın fani olduğunu ebedi hayatın ahiret yurdu olduğunu bildirerek bizleri ikaz etmektedir. Bu meyanda biz aciz insanlar olarak Allah’a karşı haddimizi bilmememiz ve her şeye muhtaçlığımızı dua ederek dile getirmeliyiz ki Allah’da bizlere merhamet etsin ve nimetlerini üzerimizde artırıp bela, afet, hastalık türlü musibetleri kaldırsın inşaAllah.

    

Nitekim Kur’anı kerimin değişik ayetlerinde, Yüce Rabbimiz insanoğluna hitaben  “dualarınız olmazsa neye yararsınız” diye buyuruyor. Bu meyanda bu yazımda hep birlikte dua edersek makbul ve kabul olur inşeAllah, diye düşündüm. Allah dua ve yakarışlarımızı dilsiz ve günahsız olan hayvan ve temiz insanların yüzü suyu hürmetine kabul buyursun inşeAllah. Âmin. Başta ülkemizde, İslam coğrafyası olan orta doğuda ve diğer Müslüman ülke ve bölgelerinde İslam düşmanları tarafında çeşitli senaryo ve bahanelerle Müslümanları birbirine kırdırarak katledip kanlarını akıtan, Müslüman ülkelerini parsellemeye çalışan ve neredeyse 3. Dünya savaşına neden olacak olan zalimleri, Yüce Rabbimiz Kahhar ismi ile kahretsin tuzaklarını başlarına yıksın inşaAllah.

 

Allah’ım azdıran zenginlikten, isyan ettiren fakirlikten, hayırsız ömürden, saçma sapan söyleten ihtiyarlıktan, ele ayağa düşmekten, doymak bilmeyen nefisten, gereği gibi sana kulluk yapamamaktan, imansız ölmekten, kabir azabından, hesap görülecek günde hesabımın zorlaşmasından sana sığınıyorum.

 

Allah’ım cümle ümmeti Muhammedi kendine gerçek kul, Muhammed (S.A.V.)’e gerçek ümmet eyle. Bizi nefislerimize esir eyleme, zalimlere, fasıklara, insan düşmanı kan emicilere fırsat verme. Gerçek ibadet etmeyi, kötülüklerden arınmayı, helal lokma ile beslenmeyi cümlemize nasip eyle. Nefis, şeytan, şan, şöhret, şehvet, azgın zenginlik, taşkınlık yapmaktan cümlemizi muhafaza eyle.

 

Ey yüce Rabbimiz ibadet ve teatimizi, hayır ve hasenatımızı, dua ve yalvarışımızı kabul eyle. Ümmeti, gerçek ezansız, Kur’ansız, vatansız, bayraksız, bırakma Allah’ım. Hainlere, ırkçılara, kan ve gözyaşı dökülmesini isteyen, milletin birlik ve dirliğini bozmaya çalışan, emici vampirlere fırsat verme Allah’ım. Cümlemizi dine hadim, Vatana âşık helal haramı bilen başkasını nefsinden üstün tutan, çalmayan, çırpmayan, Allah’tan korkan kullarından eyle.

 

Ya Erhamurrahimin ülkemizi ve İslam ümmetini iç ve dış düşmanlardan, afetlerden muhafaza eyle. Adaletten ayrılmayan idarecileri İslam ümmetine nasip eyle. Helal rızkı cümlemize nasip eyle. Dertlilerimize deva, hastalarımıza şifa, borçlularımıza edalar ihsan eyle. İslam ordularını karada, havada, denizde muzafferler ihsan eyle. Allah’ım. Spor kollarına abone olan, internet tarlasında dolaşan gençler değil, Kur’ana hadim gençlik nasip eyle Allah’ım.

 

Kur’anı kerimi okuyarak, anlayarak, hayata tatbik ederek Kur’an okumayı dinlemeyi cümlemize nasip eyle. Heva hevesine düşkün, süte su katan, dini anlatmada taviz veren, beşeri sistemleri üstün gören İslami ilimlerden yoksun, sözde din adamlarının değil. Gerçek, doğrudan doğruya Kur’an ve sünnetten aldıklarını “Abı Hayat” gibi susuz insanlara aktarabilen eylem ve söylemi ile İslamı yaşayan gerçek din âlimlerinin televizyon ekranlarındaki sohbetlerinden cümlemizi nasipdar eyle.

 

Yalansız siyaset ve ticareti cümle Müslümanlara nasip eyle. Esaret altında inim inim inleyen Müvahhidlere hürriyetlerine kavuşmada yardım eyle. Yeryüzündeki mabetleri başta Mescid-i Aksa’yı esaretten kurtar ve kıyamete kadar muhafaza eyle. Gençlerimiz için kurulmuş ifsad komitelerinin tuzaklarından gençleri bertaraf eyle. Hakkı hak bilip hakka tapan, batılı batıl bilip batıldan kaçınan kullarından eyle.

 

Eli öpülesi annelere hakaret eden, inciten, sindirmeye çalışan, azmini kıran laik kafaların şerrinden muhafaza eyle. Uykuda olan, hakkı görmeyen, zulümde ısrar eden, kalpleri kararmış, aklı gözlerine inen insanlara hidayet nasip eyle. Hakk âlidir. Hiçbir şeye feda edilmez. Hakkı tutan, hakka taraftar olan, zümrenin sayılarını artır Allah’ım. Tek güveneceğimiz ve güvencemiz Allah’dır başka güven makamları yok. Sözde varsa da fanidirler. Sonuç itibariyle her nefis ölümü tadacaktır ve tek başımıza mahkemei kübrada hesap vereceğiz. Uhrevi hesabımızı iyi yapan kullardan olmamız dileklerimle. Selam ve dua ile…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.