banner2


Dünyanın var oluşundan beri iyi ve kötü insanlar hep mevcut!
İyiler zamanın getirdiği yenilikleri iyi yönde kullanmak ve insanların faydasına olanları ortaya çıkarmak için uğraşır.
Kötüler ise zamanın getirdiği yeniliklerle insanların başına çoraplar örmeye çalışırlar. Bu güne kadar bunu yaptılar. Bundan böylede yapmaya devam edecekler. Hiçbir teknoloji bu kötü amelli kişileri amellerinden vazgeçiremez!
Mantık şu; “ben bu menfaati elde edersem dünyalık olarak bunun cezası ne kadar, bu gayri meşru yollardan elde edeceğim menfaate değer mi?” hesabını yapıyorlar. Tabi, Allah’ın hesabını unutuyorlar ama Allah “O” gün geldiğinde onlara hesabı soracak!..
Bugün iletişimin en büyük aracı olan ve aslında ikinci bir âlem olan İnternet nimeti çok güzel bir nimet. Özellikle sosyal medya aracılığıyla yıllardır bir birini göremeyen eski arkadaş ve dost bir birini bulmalarına vesile oldu. Ayrıca yoğun iş temposundan dolayı buluşamayan,  görüşemeyen insanları orada bir birileriyle sohbet etme imkanına kavuştu.
Bu günümüzde ortaya çıkan teknolojinin güzel insanlar tarafından kullanma şeklidir.
Bir de kötü insanların bunu kötü niyetli kullanmaları şekli var.
Özellikle facebook ‘ta insanların hesaplarını çalan bu kötü kişiler. O hesapta bulunan arkadaşları dolandırıyorlar.
Bu şekilde hesabı çalınanlardan biriside benim. Bayramın 1. Günü arkadaşın bir arada; “şu anda Facebook’ta benimle konuşan siz misiniz?” dedi. Bende o an bilgisayar başında değildim. Bayram ziyaretindeydim. “yok” dedim. “yazışmayı yapan ban değilim” “o zaman hesabınız birileri tarafından kullanılıyor” dedi.
Ziyaretimi yarıda keserek geldim. Baktım hem facebook hem Hotmail şifrelerimi çalmışlar.
Biraz uğraş verdikten sonra geri aldım her ikisini. Gece yarısı yine aynı şekilde her iki hesabım çalındı. Sabah daha ben girmeden yine bir arkadaşın ikazıyla yine şifrelerimin çalındığını öğrendim.
Dolandırıcıların yeni yöntemi şu: önce hatırı sayılır bir kişiyi gözlerine kestiriyorlar. Sonra o kişiye ait Hotmail ve facebook şifrelerini kırıyorlar.
Sonra da facebook’ta o kişinin arkadaşlarına ileti atarak, cep telefonu numaralarını istiyorlar. Numarayı aldıktan sonra o numaraya kısa mesaj atıyorlar. Mesaja evet yazıp cevaplandırmasını istiyorlar.
Karşı taraftaki kişi de çok samimi ve dürüst olduğunu bildiği arkadaşı olduğunu düşünerek tereddütsüz cep telefonuna gelen kısa mesaja “evet” yazıp gönderiyorlar. Bu şeklide cep faturaları üzerinden yüzlerce lira para hesaplarına aktarıyorlar.
Benim çok sevdiğin. Çok değer verdiğim bir arkadaşımdan tam 200 TL bu şekilde almışlar. Bayramın 2. Günü aradım. 200 TL kaptırdığını söylediğinde yıkıldım adeta.  
Bana güvenmiş. Ne istese yapacağını söylüyor.
Arkadaşlar bu çağrım herkese: “internet üzerinden arkadaşlarınızdan gelen bu tür isteklere asla itibar etmeyin. Telefonla arayın!. Çok sevdiğiniz bir insan olabilir. Ama o an internette karşınızda sizinle konuşan sadece bir nick’tir. O nicki kullanan gerçek isim her zaman o nickin sahibi olmayabilir…
Lütfen dikkatli olalım. Dolandırıyorlar…
Bu arada facebooktaki ismimin mağduru değerli dostlarım ve arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum. Buradan bana güvendikleri için tekrar teşekkür erken. Sakın ola bir daha bu tür iletileri dikate almayın. Hiç kimse bir dostundan, arkadaşından bu şekilde bir istekte bulunmaz.
Bu arada bu şifre hırsızlığı yapanların cezası nedir bilmem ama bu şahsın kullandığı İP numarasını da aldım. Bir cezai yaptırımı olur mu olmaz mı bilmem. Bilişim suçları cezası var. Ama bir de sabit İP kullanmadan yapılıyor bu tür işler…
Herkes bu ve benzeri dolandırıcılara karşı dikkatli olsun!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.