banner2

Son günleri tartışma konusu dershaneler!..
Dershaneler açık mı kalsın, kapansın mı? Gerekli mi, gereksiz mi? İyi mi, kötü mü?
Bu pilav daha çok su alacağa benziyor!..
Şu an AK Parti tabanı bu tartışmadan oldukça rahatsız! Herkes bir birine soruyor; “Bu tartışma nereden çıktı? AK Parti bu süreci nasıl yürütür? Neden cemaatle arasını açtı? Bu tartışma partiyi ne kadar etkiler? Seçim sürecine girildiği bu dönemde böyle bir riski nasıl göze alır?”
Öncelikle şunu söyleyelim ki; bu tartışma her iki taraf içinde zarardır. Her iki tarafında kılıçları çekmesi yanlıştır. Buna rağmen cemaatin neden bu konuda bu kadar ısrarcı olduğunu anlamış değilim!..
Herkes kendi penceresinden bakıyor.
Zaman Gazetesinden Ekrem Dumanı yazısında; “ Doğu’nun, Güneydoğu’nun kanaat önderleri, “Aman ha! Sakın ha kapatmayın!” diye istirham ediyor; dikkate alan yok. Eğitimciler, sosyologlar, hukukçular, iş dünyası “Bu işte bir yanlışlık var.” diyor; sesleri adeta bir duvara çarpıp geri dönüyor” diyor.
Ekmek parası bulmaktan zorlanan, ailesinin temel ihtiyacını gidermekten aciz hangi aile çocuğunu dershaneye gönderebiliyor? Nüfus yoğunluğunun bulunduğu Doğu’da 4 çocuklu bir aile 4. Sınıftan başlayarak 4 çocuğunu 8 yıl dershaneye hangi bütçe ile gönderecek? Kanaat önderleri buna ne der acaba onu da açıklasalar!..
4. sınıftan başlayarak dershaneye giden bir çocuk bu ezber eğitim sisteminde, gelişmesi bir yana robotlaşır! Bu çocukların hiç mi oyun oynamaya hakkı yok? Hiç mi gezme, eğlenme ve ailesiyle vakit geçirme hakkı yok? Sosyologlar buna ne diyor?
Dershanede bu kadar başarılı eğitim veren eğitimciler, neden okulda bu eğitimi vermiyorlar? Bu kadar ilgiyi neden okulda öğrencisine göstermiyorlar? Bu dershaneler bizim diyorlar. Hadi gelin bu fedakarane çalışmalarınızı yapın okullar sizin olsun. Bu ilgi ve alakayı okulda öğrencinize gösterin. Neden illaki dershane olsun deniliyor? “Eğitimciler” eğitimin okulda değil de dershanelerde yapıldığını düşünüyorlarsa o zaman bu okulları kapatalım. Hepsini dershaneye dönüştürelim. Nasılsa dershane daha iyi eğitim veriyor.
Özellikle işadamlarının, sanayicilerin dershane konusunda alelacele açıklama yapmaları beni şaşırttı. Urfa’da esnafın onca sorunu varken sesi çıkmayan esnaf odaları dershane konusunda açıklama yapmaları bana ilginç geldi.
Bu tartışma siyaseti etkiler mi peki?
Etkileyeceğini sanmıyorum! Bu tartışmada orta bir yol bulunur.
Bulunmalı da!..
Ne AK Parti cemaate darbe vurmak ister. Ne de Cemaat AK Parti dışında bir partiye oy verir. Aksi her ikisi de kendi kendini inkârı olur ki bu tavır bölünmelere sebep olur…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.