banner2

İbadet denilince bizler; Namaz, Oruç, Hac, zekat, zikir, hatme, Sarık Cübbe, misvak, Kuran'ı okuma ve Umre anlarız bunların hepsi olmali, ibadetler bizi kötülüklerden alıkoymuyorsa ibadetler bize tesir etmiyor demektir.

Bu yazıyı kutsal beldelerde yazıyorum. Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık Oruç,teravih,Camilerde okunan mukabeleler, Kutlanan mübarek geceler, Dinde yeri olmayan sakalı şerif ziyaretleri bize ne kazandırdı? dense toplumda hiçbir emaresi görülmüyor.
Şekilci, vitrinlik, taklidi yaşayış ve anlayışla dünyamızda Ahiretimizde berbattır. Ülkemiz de bir seçim yapılacak sanki ülkeye şeriat gelecek. iktidar ve alkışlayıcıları bunu savunuyor. iktidar değişirse vatan, bayrak, Din gidecek naraları atılıyor seçmene sanki devlet sopası gösteriliyor seçmenin iradesi sanki ipotekli. hani seçmenin iradesine saygı vardı? Hepsi unutulmuş hırsla, hileyle, ayrıştırmayla, gaddarlıkla, istibdatla, yalan vaatlerle gerçek gündemler pasifize ediliyor.

Totaliter, faşist, Irkçı emperyalizm hariç, tüm dünyada siyasetçiler arasında yarış olur. bir birini yutma, ayrıştırma yoktur. Bizde bu fiiller dağ başında sürü otlatan çobandan tutun kutsal mekan kabenin içine kadar her yere bulaşmıştır.

kutsak beldelerde üç sınıf insana şahit oldum. Arafatta ateşli bir hoca dua ediyor. Allahım ülkemizde bir seçim oluyor. Başımız da secdeli yönetici istiyoruz diyor orta ve arka safta bir kaç kişide alnı secdeli nasıl oluyorda zinayı suç olmaktan çıkarıyor. Devlet eli  ile haram olan  faizli kredileri teşvik ediyor. ayrıştırıcılıktan bıktık bu iktidarın miadı dolmuş def olması lazım diyor.

Allahın evi kabede bile tavafçılar arasında aynı tablolarla sanki ağlama duvarı.. eskiden cansız putlar vardı kabe de şimdi canlı putlar kabede yad ediliyor ki, acıklı bir tablodur.

Bu yazdıklarım tüm siyasetçileredir. Dini gözlükle baktığımda Dini kullananları,önce katil sıkışınca melek görenleri, elsıkışanları,siyonist muhiplerini,Irkçı olanları, devlet ihalelerini yandaşlarına peşkeş çekenleri, itibardan devlet malını harman gibi savuranları, istişareye önem vermeyenleri, her şeyi ben bilirim anlayışları, kibirli olanları, yandaşlarını zengin edenleri torpilde günah görmeyenleri, sevmedim bu zihniyette olanları.

Bunlara oyumda yoktur. Bir Ramazan ayı boyunca okunan kuranlar ve ayetler topluma anlatılmamış ki,  ibadetler toplum fertlerine tesir etsin. mevcut Din anlayışı yaşayışı vahiy Dini değildir. uydurulmuş Din anlayışıdır. Kötü yolda olanlara Rabbım hidayet versin.Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.