banner2
Davet,davetçi ayrı terimlerdir.iki terim bir birine bağlıdır.Davetler iki çeşittir biri Hakka davet, diğeri ise batıla davettir. Batıl Din dışı her şeydir. Hakka davet ise insanlığı kul, köle olmaktan kurtarmaktır.
Yer yüzüne gönderilen tüm Peygamberler birer davetçidir. Peygamberlerin varisleri gerçek alimlerde birer davetçidir. Gerçek Davetin yapıldığı toplumlar doğmatik düşücelerden kurtulurlar.
iyiyi, kötüyü, güzeli, kabihi, helal haramı daha rahat ayırt edebilirler. Gerçek davetçiler her zaman bedel ödemişler bedel ödeme Kıyametin kopacağı ana kadar devam edecektir. Davet mevsimlik değil, ruh bedende olduğu sürecedir davet zaruri bir ihtiyaçtır.
Herkes davetçi olamaz. Her kesin şoför, pilot, makinist, Doktor, Öğretmen olamayacağı gibi..
Davetçinin davetinde sağlam tohumların olması gerekir ki, verimi fazla olsun. Davetler şahıslara değil, Allah'a yapılmalıdır. Bir davetçi davasını Dünyalıklara feda edemez. Asrimızda her sarık saran, Cübbe giyen, sakal bırakan ben davetçiyim diyor (iyileri baş tacı) Hele muharref Tarikatçılıkta Şeyhlık babadan bütün sülaleyegeçmiş bu hal iyi bir alamet değildir.
Gerçek tari kat ve müntesipleri Cehaletle mucadelede en büyük Tebliğcidirler. Gerçek bir tebliğci, davetçi ilimsiz, takvasız olamaz. Tebliğcinin en büyük vasfı alçak gönüllü halim selim, kibirsiz, nefret ettirmeyen, sevdirendir. Davetçi; beşeri siyasetin tuzaklarına ka pılmamalı,hele açıktan destekleyicisi ve alkışlayıcısı hiç olmamalıdır. Zengin sofra larından kacınmalıdır. Mal, servethırsından uzak durmalıdır. Davetçinin başındabki sarık ve cübbe beyazdır. Leke götürmez. Ya şantısındada lekelere dikkat etmelidir. Davetçi:toplum arasında ayrımcılıkyapmama lı birleştirici olmalıdır.Toplumun dertlerini dert edinmeli,çözüm önerileri sunmalıdır. Davetçi; kimin,neyin varisi olduğunu iyi bilmelidir.Haksızlık karşısında dilsiz seytan lardan olmamaya özen göstermelidir.Gös terişin semtine uğramamalıdır. Davetçi : Din dışı ne kadar hurafe varsa ilmi akli nakli delillerle çürütmeye çalışmalıdır. Davetçi:her türlü eleştiriye açık olmalıdır.Ifrat tefritten sakınmalıdır.Nesebi,mezhebi meşrebiyle övünmemelidir.Davetçinin ser mayesi; Kur'an,Hadis,Fıkıh olmalıdır.Bu yazdığım vasıflara haiz davetçilere selam olsun.Davet davetçinin olmadığı toplum lar yağmursuz gün,Ay,Yıl geçiriyor demektir.Gıda maddeleri,Tahıl karaborsacıların elinde rehin ise,insanlık madden açtır. Hak adına doğrular,gerçek tebliğlerDavetçinin tekelinde esir ise,insanlık manenaçtır. Rabbim gerçek Davet ve davetçilerden bizleri mahrum eylemesin...Vesselam....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.