banner2
  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal tarafından kurulan ve kendilerine; Atatürkçü ve sosyal demokrat siyasi görüşünü benimsemiş olduğunu söyleyen bir Türk siyasi partisidir. Aynı zamanda çok partili düzene geçiş sürecinde tek parti iktidarını sürdürmüş ve Türkiye'de demokratik olmayan/sayılmayan yöntemlerle en uzun süre iktidarda bulunmuş olan bir partidir, Cumhuriyet Halk Partisi.
  Partilerinin adında ve başında cumhur ve halk var diye sanmayın ki bu parti cumhurun ve halkın istek ve haklı taleplerini karşılıyor. Bu parti her zaman isminin tam tersine hareket etmiştir. Cumhur ve halk sadece tabelada kalmıştır!
  "Halk Fırkası" adıyla kurulan partinin adının başına 1924'te "Cumhuriyet" sözcüğü eklenmiş, daha sonra 1935'teki 4. Kurultay'da bugünkü "Cumhuriyet Halk Partisi" adı benimsenmiştir.
  Sanırım bu kısa girişten sonra üzerinde durmak istediğimiz asıl konumuza geçebiliriz.
  Evet CHP tarihine baktığımız zaman, CHP bu ülkede her zaman kendi halkının tersine hareket etmiş, millete rağmen siyaset yapmış ve halkın istemediği, beğenmediği bir üslup kullanmıştır. İtirazı olanlara, aşağıda yazacaklarımı okuyun derim:
-Yakın zamanda “Hacca gidip ne yapacaksın, sonra Muhammed bırakmaz seni” demişti CHP’li Önder Sav…
-Ve yine CHP’li Önder Sav; Peygamber’e hakaretten yargılandığı sırada kendisini şöyle savunmuştu: “1990’da Allah’a küfretmek suç değildi.
-Peygamber efendimiz Hz. Muhammed A.S.’ma “Mekkeli yobaz diyen” CHP milletvekillerinden Abdullah Cevdet’tir…
-CHP milletvekillerinden Canan Arıtman: “Başörtüsünü Sümerlerde fahişeler takardı” deme cesaretini gösterebilmiştir. Bu ülkenin kadınlarının yüzde yetmişe yakını başörtülü olmasına rağmen...
-CHP milletvekillerinden Falih Rıfkı Atay: “İslam denince, benim aklıma çorap kokusu gelir” demiştir.
-CHP milletvekillerinden Falih Rıfkı Atay: “Cehennemin var diye kuruntu etme ey Tanrım, bağrımdaki ateşle seni bile yakarım.”
-CHP milletvekillerinden Refik Ahmet Sevengil: “Allah'ı da, Sultan'la birlikte tahtından indirdik, bizim mabetlerimiz fabrikalardır.”
-CHP milletvekillerinden Ali Topuz: “İslam bizim kültürümüz değildir.”
-CHP’li Ali Kavak: “Atatürk varken Peygambere ne gerek var” diyerek dine bakış açılarını ortaya koymuştur.
-İstiklal Mahkemelerinde bu milletin geleceğine ışık tutacak olanları idam ederek bu milletin geleceğini çalan yine bu CHP’lilerdir. Cumhuriyeti biz kurduk, biz yöneteceğiz diyerek camileri ahır yapan, ezanı Türkçe okutan, Kur’anı yasaklayan, okuyanı yok eden yine bu CHP’lilerdir.
-İstiklal mahkemelerinde 6 binden fazla insanın ipini çektim diyen Kel Ali’nin adını tepkilere rağmen Ankara’da açtıkları parka veren de CHP’lilerdir.
-Çok değil, yakın zamanda sormadan, tanımadan kırmızı görmüş boğalar gibi, çarşaflı bir kadını otobüsten Ak Partili diye tekme tokat hırpalayarak indirdikten sonra, kadıncağızın gerçekten CHP'li olduğunu anlayanlar yine CHP’lilerdir…
-Her fırsatta halkın değerlerine, inancına, kıyafetine, ezan ve Kur’an’ına karşı gelenler yine CHP’lilerdir. Bakınız, İsmail Habib Sevük, bir yandan CHP milletvekilliği yaparken bir yandan da Cumhuriyet’te köşe yazıyordu. Bir yazısında, sınırları çok zorlayarak: “Namaz Mekke devrinde yoktur. Mekke ayetlerinde ibadetten müphem bahsedilirdi, bu da sırf Muhammed’e tevcih edilmişti. Müminlere değil. Namaz müminlere Medine’de teşmil edildi. O da üç vakitte; fecirde, grupta, geceleyin. Beş vakit namaz Muhammed İslâmlığı’nda katiyen yoktur.” Diye yazmıştı.  Oysa beş vakit namaz, Kur’an, Sünnet ve icma ile sabittir.
-“İnsanız en şerefli mahlûkuz deyip de pek fazla
Övünmek haksız, Atamız elma çaldı cennetten; Biz o hırsızın çocuklarıyız.”  Dizeleri de CHP’li Orhan Seyfi Orhon’a aittir.

  Gördüğünüz gibi ben fazla bir şey eklemedim, sadece kendilerine ait açıklamalarını ve yaptıklarını aktardım. Fazla söze gerek olduğunu sanmıyorum. Çünkü düşünceleri ve yaptıkları ortadadır CHP’lilerin.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.