banner2


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa’dan Milletvekili çıkarır mı? Bu soruyu 2 günlük bir ziyaret için Şanlıurfa’da bulunan CHP heyetinde yer alan yetkililere sorduk. Aldığımız cevap, ‘Çıtayı yüksek tutuyoruz. Kaç vekil çıkarırız hesabını yapıyoruz’ oldu.
Peki, bu mümkün mü? İsterseniz bu sözlerin ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 günlük Şanlıurfa ziyaretini ele alalım!..
Hep denilir ya; “Türkiye’de iktidar değil, muhalefet sorunu var” diye..  Gerçekten Türkiye’de çok ciddi bir muhalefet sorunu var.  Biz Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa ziyaretinde bir kez daha bariz bir şekilde buna şehit olduk.
Bakınız, Şanlıurfa 2 Milyon nüfusa sahip bir büyük şehir. CHP ana muhalefet partisi.. CHP Lideri Kılıçdaroğlu Şanlıurfa’da iki gün dolaşıyor ama halka hitap edecek bir program, bir miting düzenlemiyor-düzenleyemiyor…
Bırakın halka hitabı, doğru dürüst bir basın açıklaması yapmıyor. Çocuk hastanesine gidiyor. Büyük bir rezalet olarak bahsettiği, 6 metrekarelik bir odada 9 çocuk kaldığına şahit oluyor ama sadece bir twit atıyor. Yine basın açıklaması yok!..


Şanlıurfa’da kaldığı iki gün içerisinde sadece Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle ve kanaat önderleriyle bir  bir otelde toplantı düzenledi. Onu da teşkilatı yüzüne gözüne bulaştırdı…
CHP’nin STK’lar ve Kanaat önderleri için düzenlediği toplantıda, önce bazı isimler dışarı çıkarıldı. Sonra yine içeri alındılar. Davetliler için yaka kartları basılmıştı. Ama kapıda bu işle ilgilenen hiçbir partili olmadığı için Kılıçdaroğlu’nun geleceği zaman birileri içeri girdi isimler okumaya başladı. Kartı olan alsın denildi. Yani tam bir keşmekeşlik yaşandı.  Toplantının düzenlendiği otel görevlilerinin bir not kâğıdı bir kalem dahi masalara bırakmaması ayrıca rezaletti.


Toplantıya gelecek olursak; Kılıçdaroğlu’na özellikle çözüm süreci, Eğitim ve CHP’nin din konusunda samimiyetsizliği konusunda sorular soruldu.  Kılıçdaroğlu hepsine samimi cevaplar verdi. İçten konuştu.  Çözüm süreci konusunda AK Parti’nin gizli bir ajandası olduğunu söyledi. Muhalefetle bilgi paylaşmadığını dile getirdi.
Din konusunda samimi olduklarını söyledi. Her inanca saygıları olduklarını söyledi. İnancını yaşamak konusunda sıkıntısı olanlar varsa kapılarının kendilerine açık olduğunu, her sorunlarıyla bizzat ilgileneceğini söyledi.  Bunlar gerçekten alkışlanacak sözlerdir….
Ama daha toplantı devam ederken çözüm süreci konusunda konuşan Kılıçdaroğlu  ilk potunu kırdı; “Yerleşim yerlerinin eski isimlerinin iade edilmesi için kanun teklifi verdik. Ama siz duymadınız bunu…  çünkü vatandaşın bunu duymasını engellediler” dedi. Rizeli nine sesini duyururken bir sıkıntı yaşamıyor. Ana muhalefet sesini halka duyururken sıkıntı yaşıyor. Bunu da ilk kez siz duyun diye yazıyorum. Belki CHP’nin sesi böyle duyrulur… Eski isimlerin iadesi ile ilgili CHP meclise teklif vermiş!..
Din konusunda ne kadar samimi olduklarını ise Şanlıurfa ziyaretinden hemen sonra İstanbul’da düzenlenen din dersinin kaldırılması mitinginde başı çekerek gösterdi!..
Şimdi bu CHP Şanlıurfa’dan milletvekili çıkarabilir mi sizce? Bırakın bir kaçı, sadece bir milletvekili çıkarabilecek mi?  
Seçim sürecine girdiğimiz bu zamanda Büyükşehir olan Şanlıurfa’da bir miting düzenleyemeyen, bir basın açıklması yapamayan, bunlerın hepsini geçtik! STK’larla bir toplantı dahi yapmakta zorlanan bu CHP mi birkaç vekil çıkaracak?
O zaman hayırlı olsun….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.