banner2

Son günlerin en moda sorusu CHP de neler oluyor deyip arkasından herkes kendince bir şeyler sıralıyor. Konuşmalar çok ama konu ve konuşmalar içinde öz yok.
CHP de bunların olacağını biliyordum.
Aylar önce bir ağabeyle sohbet ederken bana Süheyl Batum a dikkat et. O CHP nin liderliğine hazırlanıyor ve onu hazırlayan bir kesim var. Ağabeyimle olan konuşmanın üzerinden bir kaç ay geçmişti ki CHP lideri Deniz Baykal Kaset i bir gece ansızın kamuoyuna geldi. Deniz Baykal tasfiye olurken Kaset tezgahında (!) birilerin parmağını olduğunu iddia etti. Pennsylvania dan (Fetullah Gülen) bile kendilerine bir şantaj ve tezgâh olmadığımı işaret ederken Umarım CHP yeni dönemde toparlanma sürecine girer diyerek CHP de bir şeylerin olacağını ve CHP içerisinden olası bir tezgahla ayrıldığını kamuoyuna mesaj olarak verdi.
CHP de Kemal Kılıçdaroğlu ile taşlar yerinde oynandı. Süheyl Batum ise CHP 33. Olağan Kurultayı nda PM listesine seçildi.  Siyaset uzmanları Kemal Kılıçdaroğlunu lider olarak görmüyorlar. Ben de bir adım daha ileri giderek ara dönem başkanı olarak adlandırıyorum. CHP yeniden yapılandırılıyor (Başkan Kemal Kılıçdaroğlu geçen gün Yeni CHP derken belki bu süreci kastediyordu) Deniz Baykal dan sonra CHP nin 53 Yılık kara kutusu Önder Sav, Kemal Kılıçdaroğlu ile hareket etmesiyle Deniz Baykal tarafından Brütüs olarak suçlandı.
Çok uzun sürmeden yeni yapılandırmanın bir basamağı daha gerçekleştirildi. CHP genel sekreterliğinden olaylı bir şekilde uzaklaştırılan Önder Sav ın yerine Prof. Süheyl Batum getirildi. Şimdi her şey yolunda gözüküyor. Kavga dövüş olsa da CHP in eski lideri Deniz Baykal Ergenekon avukatlığını (!) iyi yapamadığı tasfiye olduğunu düşünüyor ve yeni yapılanmada anayasayı iyi bilen bir avukatın CHP ye lider olacağını düşünüyorum; o isim Prof. Süheyl Batum. Bu sancı yeni doğumun habercisi olabilir.
Burayı âcizane tarihe not düşerek geçiyorum.
Önder Sav ın akıbetine gelince!...
Malum cep telefonun Yes, No tuşunun karıştırmasıyla günlerce manşet olmuştu. Bir de Müslümanların en değerlisi ve sair dinlerin saygı duyduğu Hz. Muhammed (SAS) Efendimize yönelik yaptığı alaylı konuşmayla gündeme gelmişti.
Kamuoyunun ısrarlı yayınları sonunda özür dilemeye yanaşmadı. Bir duyarlı vatandaşın açtığı mahkeme sonucunda tazminata mahkum oldu.
Kim bilir bu hazin sonun harcında Peygamber efendimize dil uzatması vardır? Önder Sav acaba bunu hiç düşündü mü?
Kendi İfadesiyle Koltuklar kimsenin babasının malı değil ama hazin sonla ayrılmak ta yenilir yutulur bir gelişme değildir. Deniz Baykal ın gidişini hızlandıran başaktör; Önder Sav, Onun gidişini hızlandıran başaktör Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Merak ediyorum Kılıçdaroğlu kendisimi ayrılır yoksa Bir sekreter mi ayırır? Bekleyip göreceğiz gelişmeleri!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.