banner2

 
Başlıkta ki ifade üstad Bediuzzamana ait. İnsanlığın Allah'a karşı isyan bayrağını çektiği bir zaman da söylemiş Cennette,Cehennem de Allah'ındır Cennet iyi ameller ister Cehennem ise, kötülükte O kadar ileri gidilir ki, zalimler için yaşasın haykırası gelir insanın...

Üstadın ifadesi ile, Meşru (helal) daire keyfe kafi iken, lisanı halli sani kalden iyidir düsturu varken bu dusturlar dışı nefis ne istiyorsa mıknatıs gibi yapışmışarkasın da koşuyoruz hemde helalharam israf demeden Beterin beteri varki Üstad ben kışta geldim siz bahar da geleceksiniz buyurmuş Cennet veya Cehennem kimsenin tekelin de değil amellerimize göre tasarruf Rabbül alemine aittir.

insanlar dalalete düşmesinler diye Rabbimiz yer yüzüne Peygamberler göndermiştir. Tüm Peygamberler sansürsüz bu dini kavimlerine anlatmış ve ağır bedeller ödemişlerdir. Emri bil maruf (iyilikleri anlat- ma) Nehyi anilmünker (kötülükler den alı koyma) Farzdır. Bazen farzı kifaye olur.

Hele asrımızda Müslümanlar topyekun isyan bayrağını çekmişken Müslüman nasıl rahat yatabilir, Dünya zevklerine dalar. Alimler peygamberlerin varisi ise gerçek alimler için öyledir. Neden alimler görevlerini yapmıyorlar yapanlar zindanlarda, idam sehpasında bunlar ancak. peygamberler varisleri olabilirler. Gerçek alim ve ehli tasavvuf önderleri Hac veya Umreye giderler çokları Ravzaya varmazlar hangi yüzle huzuruna varayım ya Resulullah derler o kadar hicap duyuyorlar.

Ben acizane Alimler beşeri siyasetin davulcuları olmayın diyorum. Bedevi cühela tarafından linçe tabi tutuluyorum. Halbuki toplumda gerçek ulema olmazsa toplum helake gider.

Ulemanın da vasıfı tüm dünyalıkların üstündedir anlatımı ayırım yapmadan herkese dir. Böylesi alimleri alkışlarım. Bir insan bir zenginin veya mevki makamından dolayı rütbesinden dolayı önünde iki büklüm olursa dininin 3%2 sini yitirir diye nebevi ikaz var.

Kimisi geçim kimisi seçim derdinde ,Cennete aşık olanların derdi cennete götürecek amelleri işlemektir  Çünkü Cennet ucuz değil, Cehennemde lüzumsuz değil. Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.