banner2

Cemaat kelimesi İslami bir terimdir. Dinimizde Üç kişi yan yana gelirse içinizden birini baş seçsin emri vardır. Hz. Ömer R.A İslam İslam olamaz cemaat olamadıkça, cemaat cemaat olamaz baş lider İmam olmadıkça, baş baş olamaz itaat olunmadıkça der. Bu günlerde hain bir cemaat, cemaatçilik yüzünden tüm cemaatlere savaş açılmış durumda, haklılık payı da vardır denilebilir. Her mahallede ya bir dernek, vakıf, merese var. Kimin ne yaptığı muamma zenginler zekât, sadaka, fitre kurbanlarını genellikle hep bu yerlere verirler fakirlerde nal toplar, ben bu konuları eleştirdiğim için hep hedef tahtasındayım. Dine İmana Kurana bağlı cemaatların olması toplumun temel taşlarıdır. Hiç bir cemaat denetimsiz olmamalıdır. Genel anlamda kayıt dışı denetimsiz cemaatlerce toplanan paralar karşılığı cahilane vaad edilen cennetler. Taşınmaz malların bağışı toplumda iyi bir alamet değildir. Verende alanda töhmet altındadır. Ülkemizde bu tip cemaatler sayılmayacak kadar çoktur. İnsanları dinle sömürme kandırma alçaklığın en alasıdır. İyi dürüst, Namuslu cemaatleri tenzih ediyorum. Bir cemaat düşünün başbakanları, Cumhurbaşkanları, generalleri, iş adamlarını bile uyutabiliyor bu cemaatin evveli Namaz abdest, ortası ticaret, dünya menfaati, sonu uc kısmı ise silahlı ihanet çetesi oluyorsa hangi cemaate güvenelim.

Bu evsafta ülkemizde daha çok bu tip cemaatlerle doludur. Bazı cemaatler dış bağlantılıdır bu yeni bir şey değil kalu beladan beridir. Yetkililer cemaat fertleri devletin her tarafına sızmışlar diyorlar meddahlarda pompalıyor.  Ben buna inanmıyorum. Üçlü kararnamelerle ataması yapılanlar nasıl sızmadır denir. Üst akıldan bahsediliyor. Bu üst akıl kimdir açıklayın bunları da öğrenelim. Ben bu üst aklın, AB, ABD, NATO, CİA, MOSAD, İsrail ve Siyonist örgütlerdir DİYORUM. Bu şer güçlerin tüm üsleri başta İncirlik olmak üzere Ülkemizden def edilmelidir. Bu şer güçler geçmişte askeriyeyi, sendikaları kullanarak İslam ülkelerini karıştırıyordu darbeler yaptırıyordu. Şimdi türettiği cemaatlerle karıştırmayı yapıyor başarılıda oluyor. Mısır, Libya, Irak, Suriye, son olarak Türkiye bunun örneğidir. Maşalara silahlarını satarak, sömürerek hedefine tam hız ilerliyor hedef nedir hedef BOP dur. Büyük orta Doğu Projesi bu projeyi geliştirmek için eş başkan olanlar madalyalarla taltif edilenler bir aynaya baksın. Her şeyden önce cemaatleri doğuran sebepler nelerdir niçin cemaatler doğar bilmede fayda var.

Bence cemaatleri doğuran menfaat odaklı beşeri siyaset aktörleridir. Siyasiler cemaatlerden oy devşirirken her şeyi ile güzeldir. Önce şişir sonra ben yanıldım der, Allah ve millet bu anlayışı af etmez. İnlerine indik diyenler yanılıyorlar. Temizlik yapıyorum diyenler yaş kuru hep beraber yanıyor Bir gemide dokuz cani olsa bir masum bulunsa o gemi batırılmaz tersi olursa o gemi yine batırılmaz çünkü ilahi adalete terstir. Yanlı hukukla, ayrımcı siyasetle, Kayırmacı yayınlarca, dış güçlerin telkini ile ümmete bulaşan bu pislik kolay kolay temizlenmez. Feto gider çeto gelir ve pusudadır.1993 yılında görevim gereği Şanlıurfa Müftülüğüne tayin oldum. 2004 Yılında FETÖ baskısı ile emekliye ayrıldım. İl Müftüsü o zaman Soyadı DUMANDI Çok kişiyi duman etti denilebilir. Sonunda kendisi duman oldu bir ara diyanette baş müftüydü şimdi içerde diyorlar. Ne acıdır ki o gün meşrebi adına(FETÖ) atını aveneleri ile koşturan bu Müftünün yalakaları himmet paralarını himaye eden despotların çoğu bugün iki yüzlülükle iş başında. Tanıdığım çok masum din görevlisi ise görevinden uzaklaştırılmış. Ayıklama komisyonu üyelerine duyurulur. Devlet erkânı eliyle İlimiz Şanlıurfada dinler arası diyalog saçmalığı toplantısı, İbrahimi dinler şenliği, Türkçe olimpiyatları efsanesi o günler hep destekleniyordu. Bu işin siyasi ayağına kimse dokunamıyor. Sistemler kötü olabilir eleştirebiliriz. Halkı Müslüman olan toplumlar bu kötü soygun düzenleri sevmeye korumaya zorlanıyor. İşin ilginç tarafı da budur.

İçinde bulunduğumuz gemiyi delmeye çalışanlara seyirci kalmak, soysuzluktur. Toplumda zina tahribatı var aile yuvaları yıkılıyor, Faizin bulaşmadığı kimse kalmadı televizyon vaizleri hemen fetvayı veriyorlar, Kredileri almak kullanmak caizdir diye, uyuşturucu genç beyinleri sersemleştirmiştir. Helal haramlar izinde, toplum için bence bu saydıklarım ve sayamadıklarım darbelerden daha beterdir. Üretmeden tüketim çılgınlığı göz kamaştırıyor. Rantlarla Karun gibi yaşamak olanlar olabilir, esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Fakir kesim yığınlarladır Piyasalarda para yok. Devletten gelir elde edenler bankadan parayı çekerler tekrar bankaya yatırırlar. Hulasa konumuz cemaat ise islamda cemaat var cemaatçilik yoktur. Parti var particilik yoktur, Meşrep var meşrepçilik yoktur, lider var lideri masum görmek tapınak haline getirmek yoktur Hangi cemaat! İnsanları İslama değil, meşrebine, liderine davet ediyorsa o cemaat korsandır er geç pis kokuları ortaya çıkacaktır. Özüne bağlı insanlık için can hiraş olan cemaatlere ne mutlu…. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.