banner2
Bilindiği gibi Şanlıurfa 2014’te yapılacak olan yerel seçimlere büyükşehir olarak girecek.

Merkez için 3’e bölünme olacağı söyleniyor. 3 merkez ilçe ve bir büyükşehir Belediyesi olacak.Bilindiği gibi 2004 yılında çıkarılan 5216 sayılı yasayla, büyükşehir belediye sınırları için yeni kıstaslar getirilmişti.

Buna göre, büyükşehir olma koşulu nüfusun en az 750.000 olmasıdır. Aynı yasa, nüfus yoğunluğu çok yüksek olan İstanbul ve Kocaeli (İzmit) illerinin tamamını büyükşehir sınırları içersine aldı. Diğer büyükşehirlerin sınırları için coğrafi ölçüm şartı getirildi.

Yeni çıkacak olan büyükşehir yasası ile tüm büyükşehirler İstanbul ve Kocaeli gibi tüm ilçeleri büyükşehir sınırları içersine alacak. Artık Büyükşehir belediyesi sadece merkez ilçelerden sorumlu olmayacak il sınırları içerisinde bulunan tüm Belediyelerden sorumlu olacak. Ve bu yasa ile belediyelerin ekonomik ve sosyal yapısı daha da genişleyecek. Hatta bazı yorumcular; eyalet sistemi gibi olacak diyorlar.

Tabi, büyükşehir belediye başkanı artık bir eyalet başkanı gibi yüksek yetkilere sahip olacak.

Bu da daha seçimlere 2 yıl gibi bir süre olmasına rağmen birilerinin iştahını kabarttığı için şimdiden adayları tartışıyoruz.  Tartışmayı da alevlendiren Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba oldu.

Geçen dönem AK Parti Belediye Başkanı iken 2. Dönem öncesi aday gösterilmeyecek dedikodularına, AK Parti beni değil de bir başka kişiyi aday gösterirse, seçim bürosu açar gösterine adaya çalışırım demişti. Ama aday gösterilmediğinde büro açıp gösterilen adaya çalışmak yerine ceket’ini sallamak sureti ile yeniden bağımsız aday oldu ve kazandı.

Bunları niçin yazıyorum?

Zira geçen gün Bir grup gazeteciyle buluşan Fakıbaba; "Eğer sayın bakanımız belediye başkanı adayı olursa ben aday olmam. Aday olmayacağım gibi oyumu da sayın bakanımıza veririm. Hatta onun için bile çalışırım” demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in aday olup olmayacağı belli değil. Ama belli olmayan bir şey daha var. O da Fakıbaba’nın tıpkı Mart 2009 yerel seçimler öncesi,  gösterilecek AK Part Adayı için büro açıp çalışacağım dediği halde yapmadığı gibi bu sözünde durum durmayacağıdır

Fakat niyetleri okumak yanlıştır. Belki de samimidir kendileri. İllaki işin içerisinde bir bit yeniği aramayalım

Son olarak şunu söylemek istiyorum;  Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Kim aday gösterilerse Allah ona yardım etsin. Zaten Şanlıurfa’da ateşten gömlek olan Belediye Başkanlığı yeni sistemle daha da zor olacak!..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.