banner2

 

Bayramla ilgili Bayram öncesi bir yazı yazdım. Şimdi ise buruk geçen Bayramla ilgili bir yazı yazıyorum. Bayramla ilgili çok yazılar okudum. Bazıları Bayram neyime diyor. Bu ifade yavandır içi boştur. Bayramları bayram sevincinden soyutlayanlar utansın. Yazıya geçmeden önce benim açımdan üzücü bir kayıpla konuya girmek istiyorum. Bu ay içerisinde birkaç dava adamını kayıp ettik bu ayrı bir üzüntümüz. Mehmet Şevket EYGİ, Süleyman Arif EMRE, son isim Mehmet YAVUZ. Vefat edenlerimize Allah Rahmet eylesin. İz bırakanlar tebdili mekân yapsalar bile gönüllerden silinmezler. Son müteveffa HÜDA-PAR genel Başkan yardımcısı, Doğru Haber gazetesi yazarlarından Sayın Mehmet YAVUZ beydir. Ölüm haberini basından öğrendim. Çok müteessir oldum tüm Camiaya taziyelerimi arz ediyorum.

Mehmet Yavuz Bey Adıyamanlı bir dava adamı ümmetin tüm dertlerini dert edinen, çaba gösteren yiğit memleket evladıydı. Kendisi ile Şanlıurfa da bir seçim çalışmalarında tanıştım. Kendisine Milli görüşçü olduğumu söyledim. Rahmetli; “Aklı başında herkes Milli görüşçüdür.” dedi. Parti amblemlerimiz ayrı olsa da hak dava savunmasında hepimiz bir ağacın dallarıyız demesin mi?  Vay Allah razı olsun başka kelama ne hacet tekrar Allah Rahmet eylesin. Vefat edenlerden bir diğeri ise Süleyman Arif EMREDE Adıyamanlıdır. İkisinde de benzer yönleri var. Mühim olan yeni nesilden Mehmet YAVUZLAR var mı? Veya çıkar mı? Ne yapalım Dünya fani ecel anidir. Buruk bir bayram geçirdik dedim. Gerçekten de geçmiş yıllara göre buruk, sönük bir Bayram geride bıraktık. Akraba ziyaretleri bitmiş. Dostluk vefa kalmamış, sosyal medya üzerinden iyi bayramlar demekle bayram geçirmişiz. Sosyal medya üzerinden benim bayram mesajım “ Kurban bayramında dondurucular etle dolmasın, gönüller imanla dolsun” İfadelerini kullandım.

Kurban Bayramında insanlar üçe ayrışmış, elit takım dediğimiz, ayakları yere basmayanlar. Dün aramızda iken, şimdi korumalarla korunanlar. Bu sınıf her gün etle beslenir gösteriş için kurbanlarını görüntülerle güya hayır kurumlarına verir. Ekranlar dışında bunları bir daha görmeyiz. Allah şerlerinden muhafaza eylesin. İkinci sınıf fıkha göre olmasa da Kurbanlarını kesenler bunlarında dondurucuları etle dolu etlerin çoğunu dağıtmazlar dağıtsalar bile göz boyama, Bu dondurucuda ki etler haftalar, belki aylarca bitmez. Üçüncü sınıf ise içten Kurban kesmek isteyip cepleri boş olanlardır. Bunlarda halis muhlis sınıf diyorum. Bu sınıfta olanların çoğunu arefe günü Oruçlu olduklarına şahit oldum. Toplumda müthiş bir maddi sıkıntı var. Bayram süresince Belediye Otobüsleri parasızdı. İnsanların cebinde para yok ki, insanlar sağa sola gitsin onun için buruk bir bayram geçirdik diyorum.

Maddi sıkıntılardan olacak ki, Müslüman geçinen iktidarımız banka faizlerini düşürmüş, kalemşörleri ise gülücük dağıtıyorlar. Allaha karşı savaş açılmış fiili faizi ümmet fertlerine bulaştırmak, krediler çekmekle nefes aldırmak, sömürücüleri daha da şişirmek Müslümanlar eliyle olacağını hiç hayalimden geçirmezdim. Ne günlere kalmışız Allah’ım. Ümmetin gidişatı hiç iyi değildir. Yüz binlerce insan katledildikten, o kadar sakat kaldıktan sonra, milyonlarca insanlar öz vatanlarından sürgün edildikten sonra Suriye’de Amerika ile Türkiye Güvenli bölge konusunda anlaşmış haberlerini okudum. Bu konuya fazla girmeden Amerikan’ın bastığı yerde ot bitmez diyorum. Afganistan, Irak, Libya ve Yemen tabloları ortada… Yöneticilerimize Allah feraset versin. Bazıları, -kiralık kalemler diyelim- ekonomi için pembe tablolar çizse de maddi sıkıntılar çekilmez boyuttadır, onun için buruk bir bayram daha geride bıraktık vesselam… 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.