banner2

Ruhlar Aleminde biz,Tüm Beni Adem Rabbimizi rab kabul etmişiz. Onun için her doğan çocuk islam fıtratı üzerine doğar bu konuda Nebevi tebliğ var. İslam fıtratı üze rine doğan insan, Anne Babası,çevresi, ya şam ortamı ne ise, ona uyar, renk alır.

İnsanın Dünya ve Ahiret saadeti için Rabbimiz yer yüzüne her kavme Peygamber görevlendirmiş,kimine suhuf, kimine ise kitap göndermiştir. Kuran'ı kerim ilahi kelâmların sonuncusudur.
Kıyametin kopacağı ana kadar, ne kitap gönderilecek, ne de peygamber görevlendirilecek. Ümmeti Muhammed son ümmet ve son ilahi kitabın muhatabıdır.
Geçmiş ümmetlerin çoğu Peygaber görmüş, mucizeyi aynel yakin görmüş, Halifeleri görmüş, Sahabeleri görmüş çokları inanmamakla kimisi dünyada azaba maruz kalmış, kimiside Cehennemi boylamıştır.
Ümmeti Muhammed (SAV) hiç birini görmeden iman etmiş, vasıflarıda diğer ümmetlerden üstündür. Medhi ilahi kelam da mevcuttur. Ne acıdır ki, kadim bir ümmeti, Ebu cehili, Şeytani, İmha hareketleri, Cahiliye şablonları ümmeti istila etmiş, özünden koparmayı başarmıştır.

Nümune insan tibi mumla aranır hale gelmiştir. Bazıları hep geçmişle övünürler. Bir müslüman olarak yaptıklarını gavur belki yapmaz. Dine uymamakla, dini kendilerine, batıl sistemlerine uydurmuşlar, meddahlarda peyda etmişler haram olan ne kadar fiil varsa fütursuzca işlemede Allahtan korkmamışlar.

Genel olarak adalet dedikleri yerde sürünmüş, yönetilenler; yalanlarla, asimileyle sindirmeyle, korkuyla, baskıyla, yoklukla, borçla, yasakla, devlet sopası ile, iftiralarla, Irk üstünlüğü ile tazminatlarla hep sindirilmiştir. Dünyada en yüksek faiz, yokluk,  yolsuzluk, haksız kazanç, ölme, öldürme, adaletsiz paylaşım, cezaevleri doluluğu, insanın hak ihlalleri, geri kalmışlık kültürsüzlük, Dışa bağımlılık en çok islam ülkelerin  de var desem abartı olmaz.
Din denilince Hac, Umre, sakal, Cami, Hafız, medrese, Tarikatların hatmeleri, Cübbe, Mevlid, Aşure yemeği, Faize nas kılıfı, körü körüne biat tirit ziyafetleri,Sakali şerif tavaflari, itaatla Din budur deniliyorsa bu Din anlayışı çok kolay.
Bir hoca efendi asrımızda ki Din anlayışına Emeviler Din anlayışı diyor. Eski kart Bir siyasetçide, Demokratik bir tövbe yapmak şart diyor.
Demokratik tövbe de ne ise? Halbuki, Yöneten, yönetilen Dinin kadim ilkelerine uymalıdır. Din! siyasete, ekonomiye, ticarete, hukuka, Eğitime tüm yaşam alanlarına karışır. Uyduruk Din anlayışı ile mazlum halkları kandıranlara Rabim hidayet versin.
Unutmayın ruhlar aleminde biz Allah'a söz vermişiz.
Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.