banner2


Şanlıurfa’da bu hafta en çok konuşulan konu,  hiç şüphesiz tatil edilen Şanlıurfaspor 1461 Trabzonspor maçı oldu.
Her kafadan bir ses çıkıyor.
Ben oldu olası futbolun bu kadar öne çıkmasından rahatsızlık duyan birisiyim. Eğer amaç spor ise neden hep futbol? Sporun çok güzel başka dalarlıda var! Ama varsa yoksa futbol!..
Size futbolla ilgili iki hikâyecik yazayım:
Birincisi: Zamanın İspanya kralı, yoksulluktan kırılan İspanyolların neden hiç isyan etmediklerini soranlara; futbol statlarını kastederek; “ben 100 binlerin uyuması için beşikler yaptım. Onlar haftanın ortasına kadar geçmiş maçları konuşurlar, haftanın diğer yarısında gelecek maçı konuşurlar. Onun için onların yoksulluktan haberleri olmaz!” demiş.
İkincisi: Birinci ve ikinci dünya savaşından yenik çıkan Almanya nasıl oluyor da, dünyanın sanayi devi olduğunu açıklayan bir alman yetkili; 3 kez dünya kupasını kazanan Almanya, kupayı aldığı yıllardan birinde, zamanın başbakanının karşısına kutlama için çıkacaklarmış. Ancak bir türlü de başbakandan davet gelmiyormuş. Danışmanları, “Efendim futbol takımımızın, dünya kupasını kazandığını biliyorsunuz. Nezaket gereği, kutlama için, davet etmeniz gerekir” demişler başbakana. Başbakan isteksiz de olsa, “Tamam çağırın gelsinler” demiş. Birkaç gün sonra, futbol takımı, başbakanın huzuruna çıkmış. Başbakan takıma hitaben, “Sevinin, çünkü dünya şampiyonu oldunuz. Ancak gururlanmayın. Çünkü Almanya ağır sanayi devrimini, futbol sayesinde yapmadı” demiş.
Futbola futbol kadar değer vermemizi dileyerek; Gelelim haftanın en çok konuşulan konusu tatil edilen maça…
Öncelikle Şanlıurfalılar olarak kendimize şunu sormalıyız; “biz neden profesyonel olamıyoruz?”
Bu amatörce davranışlar, yönetiminden taraftarlara kadar hepimizde var!.  Sadece futbolda değil işçisinden esnafına, başkanından çobanına kadar her alanda var!
Herhalde sosyal yapı gereği alışkanlık olan bir huyumuz var; adalet terazisi olsun ama bizim için daima ağır bassın!..
Hakem aynı yanlı tutumunu, takdir haklarını bizim için kullansaydı yine aynı tepkiyi verecek miydik? Yine hakeme saldırmak için sahaya girecek miydik?
Koca koca adamlar tribünde maç seyrederken neden küfrediyorlar, anlamıyorum! Sonuçta karşı taraftaki takım ve maçı yöneten hakem’de bizim insanımız.  Centilmence takımına destek olmak varken rakip takımı ve hakemi hedef alan nahoş bağırmalar neyin nesi?
Sahaya atlayıp Şanlıurfaspor’a büyük zarar veren taraftarın davranışı ne kadar amatörceyse  onları sakinleştirmesi gereken takımın başkanı, taraftardan daha hırçın davranması o  kadar amatörce!  Allah’tan Bahri Kaya gibi bir teknik adam var! Bir profesyonel ve metanetli davranan oydu.
Bu kafayla gidersek, süper lige çıksak da amatöre hareketlerimize devam edeceğiz.
Bir çift sözüm de o taraftar derneklerine olacak; bedava bilet almak için açıklama üstüne açıklama yapan dernekler neden taraftarı sakinleştirmek için bir şey yapmadı-yapmıyor? Bir açıklama dahi olsa yapmadılar.
Sanırım hepimiz bir birimize benziyoruz.
Bu kafayla gidersek hiçbir zaman profesyonel olamayacağız!.. Zaten olabilseydik, şimdiye kadar sorumlu olan yetkililerin istifa etmesi lazımdı. Ama amaç Urfaspor başarısı olmayınca istifa kimin umurunda! Maksat bakanla, valiyle didişmek. Takımı siyasi amellerine alet etmek…

Urfa kimin umurunda!

Urfaspor kimin umurunda!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.