banner2

Her geçen gün Ömrümüzden gidiyor. Sağ olanlar çok yıllar geçirdi, geçirmeye de devam edecekler. Genel anlamda geçen günler, aylar, yıllar iyi huzurlu geçmemekle beraber, geleceğimizde görünen, devam eden tablolarla huzursuzluğun habercisidir. Sömürü, soygun, zülüm düzenleri insanoğluna hiç bir zaman huzur vermediler ve veremezler. Bu yönetim tarzlarında olan yöneticiler birer tapınaktır. Çünkü bunlar dünya’da Allahlık taslıyorlar. Gaspla yönetimleri ellerine geçirenlerde aslında yönetim değil, üretim sorunu hâkim dir. Bu dünya her canlının dolaşabileceği kadar geniş, doyabileceği kadar da nimetlerle zengindir. 2015 Yılı yine kanla, ölümle, işgalle, açlıkla geçti. İsrail’in devlet terörü unutuldu. Buzdolabına atıldı. Kimse Esat için katil demiyor artık.

Çoğunlukla hakperest olan Sayın ERDOĞANDAN hariç. Sisi nin yönetim gaspı ve Zulümleri çoktan unutuldu. Dünya’dan küçük beşli çetenin yaptıkları, yapacakları kurtarıcı gözü ile ipotekli yöneticilerce halen alkışlanıyor, referans alınıyor. Geçen zaman zarfında küresel güç ve sermayeler için çok bedeller ödendi, çok yuvalar yıkıldı, canlar gömüldü, cesetler deniz dalgaları ile sahillere vuruldu, insanlar öz yurtlarından göçe zorlandı, dullar, yetimler çoğaldı, sakat kalanlar, ilaçlarla dertleri dindiremedi. Bunlar yaşanırken, bazıları Öz yönetim, Özerklik dedi, kimisi de Başkanlık dedi. Kim insan kanı, canı, gözyaşı üzerinden mevki, makam, dünyalık devşirmeye kalkışıyorsa en hafif ifade ile o kişi oluşum insan düşmanı ve zalimdir.

Geride bıraktığımız yılda iki seçimle yattık kalktık. Mevkiler kapmak için çok vaatler dinledik işittik. Sandıktan Ak Parti Birinci parti çıktı. Yılın son günlerinde halka verdiği vaatlerden bazılarını yerine getirdi, kalanları da 2016 Yılında yerine getireceğini söylüyor Sayın başbakan (Asgari ücret artışı, emekli maaşlarına yapılan zamlar gibi) Yapılan emekli zammında Emekli sandığı Emeklisi her ay seyyanen zamdan faydalanacak mı? Bu konuda net bir açıklama yok. Geç kalan adalet nasıl ki, pek adalete benzemez geç, keyfi, zamlar da aynıdır. Kaşıkla verilen zamlar kepçeyle zamlarla geri alınıyorsa maaş zamlarının ne kıymeti var. Yeter ki, insanlar ölmesin Anneler ağlamasın adaletsizlikler sona ersin. Seçim sonrası dört parti mecliste, Ak Parti’nin seveni var sevmeyeni var diğer partilerde aynıdır. Söylem ve eylemleri ile halktan yana olan partiler, devamlı kazanırlar. İstemekle beraber Muhalefet partileri toplum sorunlarını haykırmada, çözüm önerilerinde yetersizdirler. Ak Parti’nin hep seçimleri kazanmasının bence birinci nedeni budur…

Hep iktidara çalışmaya çalışan bir muhalefet mevcuttur. Siyaseti ismen pek sevmemekle beraber, şiddetten medet uman dış güdümlü siyaset aktörleri suyu görmeden paçaları sıvamaları, meydanda at olmadan at için ark yapmaya gayret göstermeleri, çok şeytanları görmeden büyülere kanmaları, ellerinde balık tutmak için malzeme olmadan deniz veya akarsuyun önünde beklemeleri, topluma fayda getirmez. Siyasetle ilgili kim insanlık için iyi şeyler yapar güzelim ülkemizde güzel işler yaparsa halkın tercihi onlara olur. Söylemle değil, hem söylem hem de eylemle halkın yanında olursa doğrularını yazmaktan çekinmeyeceğiz. Halkı kandıranları ise eleştirmeye devam edeceğiz.

Her siyasetçi terörden bahsediyor bence hep yavan ifadelerdir. Ülkemizde ve islam coğrafyasında olan terör olaylarının doğum gününü Lozan’da alınan kararlar da aramak gerekir. Bunun tohumları ve büyümesini bir zamanlar Mısır’ın baş hahamı olan HAYIM NAHUMUN doktrinlerini bilmek yeterlidir. Doktrinleri 1.) İnsanları aç bırakacaksınız 2.) İnsanları borçlandıracaksınız. 3.) insanları işsiz bırakacaksınız 4.) Halkı dininden, inancından uzaklaştıracaksınız. 5. Irkçılığı var gücünüzle yayacaksınız. 6.) Böleceksiniz, şu cu bucu gibi, 7.) Lokma yapıp yutacaksınız. Herkes aklını başına alsın bugün islam ülkelerinde bunlar uygulanıyor. Yıllar geçer insan halen gaflette ise demek insanda bir akıl tutulması var demektir. Hâlbuki geçen her gün için insanoğlu nefis muhasebesi yapmalıdır. Artı eksiler sevap, günahlar sorgulanmalı, doğru istikamet için rota belirlenmelidir. 2015 Yılı Son gecesi günahlar, isyanlarla geçti, Hıristiyan âdeti olan, bir Peygamber’in doğum gününde bu cahiliye adetlerini icra etmek tahrif edilmiş Hıristiyanlıkta bile yoktur. Toplum için iyi çığırlar açanlar sevap, kötü çığır açanlar ise günahların hamalı olurlar hepsi bu kadar. Herkes yaptığından sorumludur. İslam adına güzel amellerde bulunmak dileklerimle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.