Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_5qnhfkt5fupghjodahfmnspr83, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Ömer ASLAN - Bir Vali Nuri Okutan güzellemesi
banner2

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan Valiler Kararnamesi ile merkeze alındı. Son günlerde Vali Okutan’ın Şanlıurfa’dan başka bir şehre atanacağı yönünde dedikodular kulaktan kulağa yayıldı.

 

Vali Nuri Okutan ile ilgili beleklerimde kalanları ile bir güzelleme yapmak istiyorum.

26 ay önce Şanlıurfa’ya atandığında Valilik binasında “Şanlıurfspor kaşkolu” ile karşıladık.

 

Şanlıurfa’ya atanması ile büyük değişime imza atacağını ve bu nedenle Şanlıurfa’yı ve Şanlıurfalıları tanımak için toplantı üzerine toplantı, gezi üstüne gezi yaptı.

Kurum müdürlerini toplantıya alıyor, ilçe kurum yetkilileri ile görüşüyor, memur zihniyetini değiştirip çalıştırmak istiyordu.

 

Bu arada “toplumun aynası olan basın” mensupları ile bir toplantı düzenledi.

 

Toplantıyı o kadar güzel içerikle yapmıştı ki; “Sizce Şanlıurfa’nın sorunu ne ve çözüm önerisi nedir” başlığında konuşmadan sözüm ona gazetecileri 3 saat boyunca dinledi.

 

Sonuçta baktı ki Şehrin aydınlar(!) o kadar şehirden bihaberler ki; “Bu şekilde ben bu şehre ne yapabilirim” kaygısına düştüğüne eminim.

 

Şehrin aydınları ve okumuşları olarak çok konuşup hiçbir somut öneri sunmama gibi bir başarı(!) gösterdiler ve hala aynı zihniyet devam ediyor.

 

Siyasiler, ağalar ve koltuk sahipleri “bana dokunma, ne yaparsan yap” diyerek Vali’ye yol gösterdiler.

 

Vali Okutan ise olmayan STK temsilcileri ve mesleği dışında her şeyi yapmaya müsait bir yapıdaki medyanın varlığı elini konulunu bağlıyordu.

 

Şanlıurfa’da eğitime bir el attı. Yanlışları ve eksiklikleri ile hep gündeme geldi. Yüzlerce eğitimcinin(!) olduğu bir şehirde, Valinin yanlışlarını ve çözüm önerileri bir platformda tartışma ve sunma ihtiyacı hissetmediler.

 

Projede asfalt görünen köy yolları ve “eşeksırtında su taşıyan” köylerde suyun verildiği bir resmiyet var. Madalyonun öteki yüzünde ise o ihaleyi alıp ta o köy yolunu görmeyen müteahhit var.

 

Sorumlusu sadece Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan mı?

 

Peki, müfettişler, savcılar ve emniyet ile en önemlisi siyasi erk ne işe yapar?

Vali Okutan ile onlarca kez programlarda birlikte olduk.

 

Şanlıurfa’nın sorunları ile ilgili kendisine sunulan her dosyayı aldı, çalınan kapısı hep açıktı.

Benim kanaatimce “Vali olarak görev yaptı ama muktedir” olamadı.

 

Vali Nuri Okutan, memur olmasına rağmen çok rahat bir şekilde eleştirdim. Seçilenleri bu kadar rahat eleştiremedik, hele Valinin emrinin altında olan kurum müdürlerini hiç eleştiremiyoruz. (Çünkü korunakları oldukça sağlam olanlar var)

 

Buradan Vali Nuri Okutan’a sesleniyorum; Eğer gözlemlerimde bir yanlışlık yok bulmuyorsan Şanlıurfa’da yaşadıklarını anı olarak bir kitapta toplamanı istiyorum.

Senden istenen talepleri, yapmak isteyip engellendiklerin ve yaptıklarını anlatacak bir kitap yazmanın tam zamanı.

 

Eksiklerine gelince!..

Medyatik olma avantajını tam olarak değerlendiremedi.

Şanlıurfa’ya kazandırdığı akrobasi gösterisi gibi dev organizasyonları başarı ile sonlandıramadı. (Belki de tek başına kalıyordu)

 

En kötüsü de balyoz darbe planında isminin geçmesi idi. (Okutan; Böyle bir planda yer almayı 'esefle karşılıyorum. İhtilal, darbe ve operasyonel faaliyetler Türk milletine, topluma, halka zarar vermiştir” şeklinde tepkisi olmuştu)

 

Vali Okutan, Köy yolları ve diğer hizmetlerin yapılmamasına sebep olanlar konusunda risk almadı, alsaydı da bugünkü tablonun mimarlarını deşifre edebilirdi.

Benim beleklerimdeki Nuri Okutan budur.

 

Bu bağlamda, Vali Nuri Okutan’ın 26 aylık yöneticiliğini değerlendirirsem yüz üzerinden 51 puan veririm.

 

İLGİLİSİNE

Önce doğruyu bilmek gerekir, doğru bilinirse yanlış da bilinir: ama önce yanlış bilinirse doğruya ulaşılamaz. (Farabi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.