banner2

Nice Yıllar gelip geçti, sağ olanlar bu rahmet Aylarına kavuştu. Ecel kapıyı çaldı Korona19 Virüs sebep oldu binlerce kardeşimiz Ahiret hava yolları ile Rahmet AYI’na kavuşmadan Ahiret âlemine göçtüler.

Dinimizde öldürücü hastalıktan vefat edenler, şehitlik mertebesini alırlar müjdesi var.  Rabbim öldürücü hastalıktan vefat edenleri nasipdar eylesin. Allah rahmet eylesin. Kısmet olursa 24 Nisanda Rahmet Ayının birinci günüdür. Mevla hepimizi kavuştursun.

Ramazan Ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennem ateşinden azattır. Tüm ibadetlerin temelinde kötülüklerden arınma vardır. Ramazan ayında şey tanlar zincirlere vurulmuş, Cehennem kapıları kapalı, Cennet kapıları ise sonuna kadar açıktır.

Genelde İnsanlık, özelde ise Müslümanlar Virüsten korktukları kadar Allah'tan O nispette korksaydılar, Müslümanlar Cennete, İnanmayanların çoğu da belki Müslüman olurdu. Her İnsan Allah'ın kuludur. Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. hiç kimsede İman ölçme aleti yoktur.  Her kes ameline göre Allah'a hesap verecektir.

Uyduruk bir dinle yaşantımız olsa da bu dar günler de bazı güzel tablolar insanı ümitlendiriyor. Marketten, Bakkaldan, Fırından, kasaptan borç defterleri alınarak, borçlunun borcunu sildirmek, Ensar ve muhacir dayanışmasıdır. Allah sayılarını artırsın.

İyi kötü karıştığı için yapacağımız hayır, hasenatlar yeter ki, Din emlakçıları, Din Marketçilerinin, eline düşmesin. Dinimizde tüm hayırlar kişinin kendi eliyle vermesi en büyük sevaptır.. Bizler belirli mekânlara ihtiyaç sandukaları, Kayıp Oyukları, Kuş yuvaları koyan bir medeniye tin mirasyedileriyiz.

Asrımızda bu kadim gelenekleri partizanlıkla dağıttık. Hepsi için söylüyorum. Hele bu dar ve sıkıntılı zamanda hissi nefsi siyasi noktalar aradan kaldırılmalıdır. Her siyasi ekolün, Meşrebin, düşünce akımının birer kanalı, gazetesi, dergisi, vakfı, derneği uçan efendisi var.

Her kesim benim ki doğrudur diyor. Acımasızca bir birine iftira, hakaret ediyor. Allah’tan korkmadan, kul hakkından sakınmadan, bunu yapıyor. Bu tablo alnı secde görenler için yüz karasıdır. Allah bu yolda olanlara hidayet versin.

Anlaşılan Bilhassa 65 yaş üstü ve 20 yaş altı olanlar ev hapsi ne devam edecek. 65 yaş üstündekilerin dışarı çıkmamaları bir ayı geçti. Her işin azı karar, çoğu ise zarardır. Demişler, yaşlıların, Güneşe, temiz havaya, yürümeye, hiç mi ihtiyaçları yok? Bu konu mahalli idarecilerce göz den geçirilirse kâr zarar hesap edilerek çok iyi olur kanaatindeyim. Gelecek Rahmet Ayı hürmetine, bu işler niçin başımıza geldi diye her Müslümanın nefsini hesaba çekmesi gerekmez mi?

Allah bizi af ediyor da biz niçin bir birimizi af etmeyelim. Bu hastalık süresince kimin elinden ne geliyorsa yapmak hem İslâmî hem de insani bir görevdir. Canı pahasına derman olmak için çaba gösteren tüm sağlık çalışanları ordusuna dua ve saygılarımla..
Vesselam …

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.