banner2

Bu bir hadis mealidir.Hadis Buhari Rikak/3 Tirmizi Züht/25 rivayet edilmiş. Allah CC. Tesirini halk eylesin.
1.ihtiyarlık gelmeden önce gençliğin kimetini biliniz.(fırsat elde iken, ruhsat dilde iken, kış gibi ihtiyarlık başımıza çökmeden önce gençliğin kıymetini bilin. Son pişmanlık fayda vermez.
2.Hastalık gelmeden önce sıhhatın, sağlığın kiymetini bilin. Sağlık büyük bir nimettir. Kiymeti bilinmezse ah vahlar fayda vermez.
3.Fakirlik gelmeden,zenginliğin kiymetini bilin Mal,varlık insana bir emanettir.Helal kazanmalı,helal yolda harcamalıdır. Ölünce mal varislerini bir birbirlerine düşürmemelidir.)
4.Meşguliyet gelmeden önce boş zamanın kiymetini biliniz. (Büyüklerimiz Vakit nakittir demişler.dünyada rahatlık olmamakla beraber,derdi olanın boş zamanı yoktur.)
5.Ölüm gelmeden önce, hayatın kiymetini bilin. (Ölüm,ecel,gizlidir gelişi anidir. zamanın dolmasıdır.Daha gencim daha erkendir hele şunu bunu elde etmeye çalışayım demek Allah'a gerçek kul olma ya mazeret değildir.Gafletten uyanmama vesilesidir.)
Konu ile ilgili bir kaç ayet meali Mevla buyurur. "Ahiret sizin için dünyadan hayırlıdır." Duha S.A.4." Ama sizler dünya hayatını tercih ediyorsunuz.Halbuki Ahiret daha hayırlı ve bakidir." A'la S.A.16.17 "Dün ya hayatı oyun ve eyleceden başka bir şey değildir.Ahiret yurdu ise,sakınanlar için da ha hayırlıdır. Akıl etmiyormusunuz.? Enam S.A.32.

Gerek Ayetlerde gerekse Hadislerde dünyanın geçici, Ahiretin ise ebedi oldu ğunu vurgular. Ayet ve hadislerin muhatabı insandır. Rahmet ayı Ramazanda ki, Oruç bile bizi günahlardan alıkoymuyor sa, demek akidemizde bir sorun var demektir. Sosyal medya yazılı ve görsel yayınlar yalan,iftira, Gıybet, Din dışı eylem ve söylemlerle doludur. Kul hakkına girmek büyük ğü nahlardandır. Allah C.C.Her günahı af eder kul hakkını yiyenleri asla, Partilerde, Irkta, lideri sevmede, bağlılıkta, kardeşlik aranıyorsa bu hal cahiliye adetlerindendir.
İslam Dini İnananlar bir birinin din kardeşidir diyor. Bizler ise kardeşliği başka alanlarda arıyoruz. Bu hal ümmet fertleri arasında koronadan daha feci ve bir ifsat hareketidir. Hele hocalar buna alet oluyorsa katmerli bir ifsattir.Ümmet fertleri helake giderken,mesleği, gayesi Dini emir ve yasakları anlatma olanların haram kapılarda yarışa girmesi talihsizliktir. ayrımcılıktır...
mübarek islam Dinine büyük bir darbedir. Ölçü kaçırılmış, mizan bozulmuş, Ölçü ve mizan Kuran ve sünnettir. insan günahsız ve masum değildir. Kimsede iman ölçme aletide yoktur. Her şeyi bilen Allahtır.
Allah bizi af ediyor bunca günah isyana rağmen, Ümmetin peygamberi ümmet fertlerine şefaat vaad ediyorda, biz aciz kullara ne oluyor. Merhamet acıma duygusu,elinden tutma, doğruyu gösterme kol kanadımız olsun. Yoksa mes uliyet var. Insan insan için vardır. Cezalar mükafatlar ilahidir. Gerisi şablonlardır. Ahirete inanan kötü fiil ve davranışları bırakır nede olsa istemesekte ecel bir gün kapımızı çalacak ne  mutlu iyilik erleri olanlara.... Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.