banner2

08.04.2016 mübarek üç ayların (haram aylar) başlangıcıdır ve aynı zamanda 7-Nisan’ı 8 Nisan’a bağlayan, yani Cuma gecesi mübarek REGAİB kandilidir. Regaib rağbet demektir. Sayılı olan bu mübarek gecelerimizin kıymetini bilelim inşallah. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Yüce Rabbimiz içinde bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi bulunan mübarek ramazan ayına ve bayrama ulaşmayı nasip eylesin inşallah.

Bu Fani Dünya’da yaşamak, hayat sürmek, Her canlının Allah tarafından verilen hakkıdır. Ecel geldiği zaman tüm canlılar ölür. İnsan için ölüm sonrası ebedilik vardır. Hesaba çekilme vardır. Cennet veya cehennemi boylama vardır. Dünya ahretin tarlası olduğuna göre insan dünya’da ne ekerse Ahiret’te onu biçer. Çünkü kulluk vazifesi dünyada yapılır. İnsan ölünce ameli kesilir, hayırlı evlat bırakmışsa, sadaka-i cariye, hayır kurumları,  (Haramın işlendiği mekânlar değil) arkasında mevcutsa, öldükten sonra da hayır ölüye ulaşır.

Tevhit inancında iyi nesil yetiştirmek, arkasında iyi nesiller bırakmak ölen için ahiret azığının en hayırlısıdır. Kur’an-i kerimi öğrendim her gün okuyorum hafız bile olmuşum şu kadar Arapça okudum medresede öğrencilere Arapça ders veriyorum.  Ömrüm medreselerde geçti demekle iş bitti sayılmaz, okunan kur’an öğrenilen Arapça kafalardan putları siliyor, düşüncesinde hakkın hâkimiyeti izini bırakmışsa, insanları kula kul olmaktan kurtarayım düşüncesi hâkimse, helâlı haram, haramı helal sayan tüm beşeri kalıntıları ret, mücadele tarzında ise o zaman okunanların faydası olmuştur demek.

Ben kim karşı olmak kim? Bir insana karşı Su’i zan beslemek haramdır ve haddim de değildir. Gerçek olanlara sonsuz saygılı, sahte olanlara şedit bir şekilde karşıyım. Öğrendiğim din adına böyle inanmışım. İnsanlar şahıslara davet ediliyorsa, şahıslar masum görülüyorsa, Ümmet anlayışı, cihat şuuru yoksa intiba edilecek bir İslam halifesi şuurundan insanlar yoksun anlatma çabası yoksa tüm çalışmalar İslam dışı sistemi kalkındırmak ise böylesi bir şahsı, toplumu sevmem, okuduğum anladığım gerçek dinin dışındadır bu sınıflar. Sadece benim meşrebim veya cemaatim demek yanlış ve İslam dışıdır. İslama göre var olan güçler tevhit inancında bir olur bir birine güç katar. Birlik isteniyorsa Din her şeyin üstündedir. Her kes dinin fedaisidir.

Komşumuz kardeşimiz Suriye’de çokça taraf ölen öldüren tekbir getirerek Müslüman Müslümanı öldürüyor benim tarafım hak yoldadır diye, bu tablodan ibret alınmalı cemaat lider fanatikliğinden vazgeçilmelidir. Yoksa akıbetimiz aynı olur.  Üç aylar bereket aylarıdır. Rahmeti bol olan Rabbimiz bu aylarda kulun iyi bir amelinin karşılığını çokça verir. Mağfiret ayları olduğu için Mevla kulun günahlarını bu aylarda affeder.

Camii cemaat İmama teslim edilmiş, İmam tam görevini yapmıyorsa yazıklar olsun. Medresede oturan Seyda halktan devletten tüm destek alırken, görevinin şuurunda değil, görevini tam yapmıyor, yetiştirdikleri zekât toplama memurları gibi ise yazıklar olsun. Ramazan ayında Hafızlarca mukabeleler okunacak, hele kur’an ne diyor cemaate anlatılmıyorsa yazıklar olsun. İbadet sanki üç aylardan ibaretmiş gibi namazsızlıkla mücadele edilmiyorsa yazıklar olsun.

Ramazanda ömre yapayımda günahlardan arınayım umre dönüşü umre yapan kişi İslam’la ıslanmamışsa yazıklar olsun. Bu mübarek aylarda verilen her hayır, zekâtın sevabı pek çoktur. İslam’a göre zekât ve sadakasını vermeyenlere yazıklar olsun. Bu üç aylarda parasız oruç tutuluyor oruç insana İslam şuuru vermiyorsa yazıklar olsun. İftar sofralarına fakiri değil, zengini davet edenlere yazıklar olsun. Bu üç ayları fırsat bulup tövbe etmeyen ebleh ve Karun gibi hayat sürenlere yazıklar olsun. Dinini diyanetini sağlam hoca sağlam eserlerden öğrenmeyenlere yazıklar olsun. 

Gayemiz alevleri göklere çıkmış yangınları söndürmektir. İnsanlık manevi yönden büyük yangınlarla kavruluyor dert edinenlere selam olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.