banner2

Şanlıurfa’nın, ekonomik ve kültürel olarak büyümesini istiyorsak, bu tüm ortak değerleri büyümesiyle olur. Çağımızda şehirlerin ekonomik ve kültürel olarak büyümesinde ve şehrin tanıtımında en büyük etken hiç şüphesiz futboldur!..
Bugün 1. Ligde Oynayan bir Urfaspor’un memlekete kattıkları ile 2. Lig’de oynayan bir Urfaspor’un memlekete kattıkları arasında dağlar kadar farkı var. Bunun bir de  süper lig’e çıkan bir Urfaspor olarak düşünün!
Gelelim asıl konumuza: Bilindiği gibi Şanlıurfaspor Kulübü, Şanlıurfa Kongresinin olduğu 31 Mayıs 2011 tarihinden bugüne kadar yapılan yardımların listesi açıkladı.
Birkaç gün önce Şanlıurfaspor yönetimi, kulübe katkıda bulan şahıs ve firmaları açıklarken, Maliyenin "Vergi Yüzsüzleri" kamuoyuna açıklandığı yöntemi kullandı.
Yardımda bulunanların açıklanması şimdiye kadar başvurulan bir yöntem değildi. Yönetim “yardımda bulunmayanlar” ima edecek bir şekilde kamuoyu ile paylaştı. Şanlıurfa Belediyesinin ise yardım listesinde olmadığı sağda solda söylenmeye başlandı.
Şanlıurfa Belediyesinden fakir fukaranın parasını “âli Cengiz oyunları” ile Şanlıurfaspor’a aktaranlar, bu dönem yardım almayınca, memleket aşkı yüksek ve futbol aşkı olan kesimlerin duygularını harekete geçirerek  “yeni bir Ali Cengiz oyunu” çevirme çabası içerisine girdiklerini görüyorum.
Gerçi Belediye Başkanının 6.000 TL bağışta bulunduğu da açıklandı ama asıl beklenti başka.
Şanlıurfaspor’a para yardımında bulunanlara, “bu takım hepimizin” vaveylalarını koparanlar acaba ne kadar yardım yaptılar?..
Özellikle şunu belirtmeliyim ki; “milletin parasını hiç kimse bir başka yere aktaramaz. Belki birileri “hillei hukuk” yapabilirler ama Allah hiçbir şeyi hesapsız koymaz.
Her seferinde Belediye Başkanlığı ve Valilik eliyle fakir fukaranın parasını Şanlıurfaspor’a aktarmak için her türlü “hilei hukuk”u yaparlar.
Ben spor meraklısı olmadığım için pek futbol konularına girmem. Ama geçen yıl Şanlıurfa Belediyesinden bir takım kılıflara uydurularak yüklü miktarda para aktarıldığını kamuoyu ile paylaştığım için birçok kesimden tepki aldım.
Bugün “Şanlıurfaspor şampiyon olsun, her yol mubah” anlayışında olan zihniyet sağlıklı bir zihniyet değildir.
Şanlıurfaspor’un Şampiyonluğunu en çok isteyenlerden biri benim. Şehir olarak diğer alanlarda şampiyonluğa oynarken, Futbol takımımızın da şehrin dinamiklerine uyarak şampiyon olması lazım.
Lütfen biraz daha profesyonellik! Biraz daha ciddiyet! Biraz daha hasassiyet!!!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.