banner2


Her şeyimiz değiştiği gibi Bayramlarımızda değişmiş. Eski Bayramlar yok. Yeni Bayram türemeleri var. Kurban bayramından bahsediyoruz.

Bu Bayramda Kurbanlar kesilecek. Kutsal topraklarda HacılarArafatta Vakfe yapacak,müzdelifede şeytan için taş toplayacak. Şeytan taşlanacak Tavaf, say yapılacak, Kurbanlar kesilecek, traş olunacak ihramdam çıkacak ve Hac farizası tamamlanacak. Şeytanın taşlanması semboliktir. Asıl
Olan ülkeye dönünce tüm şeytanı eylem söylemlerden uzaklaşmaktır.

Kurban Bayramında tüm İslam ülkelerinde Kurbanlar kesiliyor. bazı kardeşlerimiz aracılar vasıtası ile kurbanlarını fakir ülkelere vekaletle ķestiriyor  Allah kabul etsin.

İyi kötü karıştığı için bazen bu durumları eleştiriyorum. Hüsnü niyetle bakmada fayda var. Ülkemizde de Deprem, sel, yel oldu milyonlarca kardeşimiz mağdur durumda yaralar çok derin.Devlet millet elinden geldiği ölçüde gereken yardımı yaptı yapıyor. Bu kurban Bayramında deprem mağdurları depremzedeler unutulmamalı yardım eli uzatılmalıdır.

Kurbanını kesenler Kurban etini üçe bölmeli fakirlere dost ve akrabalara dağıtmalı bir payda kendilerine bırakılmalıdır. Kurban etini donduruculara doldurarak uzun vadeli kullanmak kerih görülmüştür.

Bu yıl Kurbanlıklar cep yakıyor. Çok pahalı küçük baş Kurbanlıklar 6 bin ile 11 bine kadar alıcı bulabiliyor. Kilo ile kurban almak alimlerin çoğuna göre caiz görülmemiştir. Doğal süte su katan Hocacıklara göre kilo ile kurban kesenlerde mevcuttur. Nas varken Kredi kartı, taksit, banka kredisi ile kurbanlık almak caiz olmamakla beraber, bu günlerde merkez Bankası faizi 8,5 tan 15 e çıkardı.Trollerden ses yok. Dilsiz şeytan vasfını alan yetkilerin kulakları ise sağır gözleride ama demek nas mevsimliktir.

Din, dinin değerlerini kim siyasi emellerine alet ediyor basamak yapıyorsa onlara veyl olsun. Faizin azıda çoğuda haramdır. Kurbana Hızır gibi yetişen maaşlar öne alındı. zamları, zamlı maaşı almak 40 gün sonra. Bayramlar hele dini bayramlar sevinç günleridir. Bayramlarda komşu komşuya, akraba akrabaya,dost dosta gidip gelmiyor.

Teknoloji bu kadim Muhabbeti bizden çalmış. Bayram Günü hemen telefona sarılıyoruz alo kutlu mutlu olsun deyup geçiyoruz. Bayramlarda Anne Babalar yaşlılar bizzat ziyaret edilmeli elleri öpülmeli, hayır duaları alınmalıdır. Mezarlıklar ziyaret edilmeli Dualar yapılmalıdır. Huzur evlerindeki Yaşlılarda unutulmamalı, huzur evindekilerinin çoğunun çocukları Hayvanseverdir. Yatağında mutfağında köpek besler, ebeveynlerini ise huzur evlerinebırakır.

Siyasette Kurultaylar yapılıyor. Kurumlarda isimler değişiyor, yerlerine yeniler geliyor. Hamam aynı sadece keseciler değişiyor. maaşlar yükseliyor zamlarla edilenlerden tahsil ediliyor. zihinler değişmedikçe hiç bir şey değişmeyecektir.

Bayram tatilinin ikinci günün de trafik canavarı can almaya devam ediyor. Mağdura, yoksula, mazluma, her gün taziyesi olana, borçlu olana, geçim sıkıntısı çekene her gün bayramdır. Bu Bayram Ümmetin uyanışı na esaretten kuruluşuna vesile olsun Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.