banner2

Bütün kötülükler bataklıktır. Anlam itibarı ile bataklıkta bir şey yetişmez. Fakat insan faydalanmasını bilirse önce o bataklık kurutulur sonra istifade eder. Suudi Arabistan krallıkla yönetilir. Kral’ın dediği dediktir. İslam’a uyan çok yönleri de vardır.  Rejimleri ise bataklıktır. Mısır bir ara bataklıktan kurtuldu ama şimdi yine bataklık oldu. Örnekleri çoğaltmak mümkündür. Dilim varmıyor ancak yazmak mecburiyetindeyim ülkemizde de kötü ellerle sistem maddi, manevi tam bir bataklık haline getirilmişti. Ak parti bataklığı gülistana çevirmek için çok çabalıyor ancak kısmen kurutulabildi Hani derler ya insan isterse tekkeden süt çıkarır. Aynen bunun gibi sistemler ne kadar bataklık olursa olsun yönetim ve liderin kafa yapısı ile bu batak sistemlerden istifade edilebilir. Ülkemiz yönetiminde çok değişik kafa yapıları geldi geçti. Rahmetli Özal Atatürk’de insandır eleştirilebilir dedi, yer yerinden oynadı.

Şu bir gerçektir ki, dünyanın hiçbir ülkesinde şahısları tapınak haline getirilerek özel kanunlarla korunmamıştır. Ülkemiz hariç. Çok acıdır ki sol ve ulusalcı kafalar, bu ülkede taş üstüne taş koymamışlardır. İş güçleri ilkelere bağlı kalmak, ortalığı toz dumana katmak, halkı bir birine düşürmek, batı batı deyip batının tüm bataklıklarını ülkeye getirmek, ülke kalkınmasının önüne taş koymak, halkı cahil bırakıp gözünü açtırmamakla birlikte bir projelerinin olmaması ulusalcıların damar ilkeleridir. Dindara gerici, yobaz, irticacı demek onların put helvasıdır. Çok şükür bıraktıkları batak sistemlerde usta eller öyle şeyler yaptılar ki şimdi çatlıyorlar, patlıyorlar, yırtınıyorlar. İnsan hakkı olan bir başörtüsü meselesi çözüldü, Kamusal alan mezara gömüldü. Okullara Kur’an dersleri konuldu, bin yıllık ecdat yadigârı Osmanlıca okullara ders olarak konuldu, İslam medreselerine nefes aldırıldı, Molla alımları oldu daha neler neler… Ülke ekonomisi zirvede, Etrafımız ateş çemberi olmakla beraber, bir askerimizin burnu kanamadı.

Türkiye dünya devletleri arasında sözü geçerli ülke oldu, Paylaşımda adaletsizlikler olsa da tabiri caiz ise bataklıktan güller açmaya başladı. İMF’Lİ günleri unuttuk mu? Devleti soyanlar ekonomiyi öyle bir hale getirmişti ki, nerede ise devlet memur maaşlarını veremiyordu. Sağlıkta, eğitimde (okullaşmada), ulaşımda,( havayolu dâhil) insan haklarında özellikle çözüm süreci alanlarında yapılanlar tam birer devrimdir tabi bunları anlatmak kolay lakin yapmak her babayiğidin işi ve harcı değildir. Bunlar mangal gibi yürekle doğruluk ve dürüstlükle yapılabilir. Paralel yapı ile mücadelede ise kelleyi koltuğa almak lazım İşte bunları yapan yaptıran Dünya lideri Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’DIR. Bazıları sadece bize 4 yıl iktidarı verin bakın neler yapacağız. Aslında doğru söylüyor ülkeyi tekrar bataklığa çevirecekler, Zaten bu konularda uzmandırlar.

Bazı kardeşlerimiz hükümeti eleştiriyor, haklı yönleri olabilir. Birikmiş bataklıktan hemen kurtulmak güllük gülistana çevirmek kolay değil. Şu an yapılanlar içilmeye müsait olmayan suyun arıtılmaya çalışmasına benziyor ta ki, su içilecek hale gelsin arıtma masraf ister risk ister, madde güç ister acele etmeyin diyorum. Gelecek günler daha iyi olacak, Çözüm süreci yüreklilikle devam ediyor. Yakın mesafeden görmekle, uzaktan görmek arasında fark var. Halkın tüm katmanları barış projesine destek verdiği halde, Mısır baltacıları gibi bazen halkın huzurunu kaçıranlara karşı devletin tutumu eleştiriliyor. Öyle şeyler oluyor ki, olanlara karşı güvenlik güçlerini kastediyorum devlet nerede deniliyor. Taşlar bağlanmış kıtmirler huzur kaçırıyor.

Cizre olayları bunun açık kanıtıdır. İlçede hendek kazmak neyin nesidir. Devlet var olduğunu ispatlamalıdır. Bu tempo devam ederse 2023 yılında Türkiye, dünya lideri ülke olur, sanayisi yerli, bütçesi sağlam, yatırımları harika, üreten ve tüketen bir Türkiye’yi görmek için hiçbir engel yoktur. O zaman tam bağımsız, bağlantısız bir Türkiye’yi yeni nesle teslim ederiz. O zaman bataklık kurutulmuş olur ve bataklıkta çiçekler açacaktır İcra makamındakiler hayırlı adımlar atarken, gençliğimiz üzülerek söylüyorum sistem bataklığında bocalanıyor. Karma eğitim gençlik için bir faciadır. Eğitim sistemi gençliğin zehiridir. Bu eğitim sistemi ile dindar liyakatli nesil yetişmez önlemler alınmazsa, var olan gençlik genel anlamda insanlığın baş belası olacaktır. Söylemek bizden, takdir siz okuyucuların…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.