banner2


Milli Eğitim Bakanlığı ilk ve ortaokullar için kılık-kıyafet yönetmeliği yayınladı.
Yayınlanan yönetmenlikte;  Belli sınırlamalar hariç okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafetin serbest bırakıldığı ifade edilen yönetmelikte, öğrencilerin okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacağı belirtildi.
Yönetmelikte imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında okuyan kız öğrencilerin tüm derslerde, seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinin yer aldığı diğer ortaokul ve liselerde ise sadece Kuran-ı Kerim dersinde başlarını örtebilecekleri belirtildi.
Yönetmenliğe göre imam hatip okulları dışında diğer lise ve ortaokullarda seçmeli Kur’an-ı Kerim dersleri dışında kızların başını örtmeleri yasaklandı.
Denilebilir ki daha önce de yasaktı!
Evet, yasaktı ama yasağı uygulayan idarecilerdi. Böyle bir yönetmenlik olmadığı içinde iyi ve dindar idareciler başörtülü öğrencilerin varlığına göz yumabiliyorlardı.
Yeni yönetmenlik ile göz yuman idarecilere Yaptırımlar uygulanacağı belirtiliyor.
Bakın yönetmenlikteki yaptırım hükümleri ne diyor;
MADDE 5 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden ortaokul öğrencilerine 27/8/2003 tarihli ve 25212 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği; lise öğrencilerine 19/1/2007 tarihli ve 26408 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
(2) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden okul yöneticileri hakkında ilgili disiplin hükümleri uygulanır.
Tamam, kılık kıyafet serbestiyesi çok iyi ve yerinde bir karar. Ama neden illaki araya başörtüsü yasağı sıkıştırıldı?
Buradan söylesem bakanlık duyar mı bilmem ama Başta Mazlum- Der Olmak üzere birçok STK tepki gösterdi. Bu karar yanlış bir karar!..
Bazı sendikalarda bu duruma tepki gösterdi.  Ama o da yerelde kaldı. Ulusal bazda fazla yankı bulmadı. Bu yönetmenl ile ilgili ulusalda sadece “tek tipçiler”in tepkisi yankılandı. O da tüm toplumu “tek tip”leştirmede taviz verildiği içindir.
İmamhatip kökenli başbakan nasıl bu duruma razı olur anlamış değilim. Sanırım hala laik tayfadan çekiniyor!..
Ben burada fetva verecek değilim ama şunu öğrenmek istiyorum;
Başörtüsü Allah’ın emriyse, başörtüsü takmanın yaşı “akıl baliğ” olduğu zamandır. Eğer bu liseyi bitirene kadar farz değilse neden imam hatipler ve seçmeli Kur’an dersi öğrencilerine serbest?
Neden Kur’an dersi dışında yasak?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.