banner2

Şanlıurfa ve Şanlıurfa basını için önemli bir gün geride kaldı. Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Basın Yayın Dairesi Başkanı Bahattin Akyön, İdari Mali İşler Şube Müdürü Aleaddin Özafşar ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetesi Haber Müdürü Serhan Vekiloğlu ile kalabalık bir heyet Şanlıurfa'ya gelerek "Yerel Medya Bilgilendirme toplantısı" ve "Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı" programlarına katıldılar. Önceki akşam Balıklıgöl Rızvaniye Külliyesinde Şanlıurfa Milletvekili Çağla Özyavuz Aktemur'un katılımıyla Şanlıurfa'nın tarihini ve kültürel yapısının yanında basının genel durumu üzerine sohbet ettik.

Gün içerisinde ise "Yerel Medya Bilgilendirme toplantısı" Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü Salonunda basının genel durumu ve mizanpaj konusunda konusunun uzmanları BYEGM Murat Karakaya, ve Basın Yayın Dairesi Başkanı Bahattin Akyön ile Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetesi Haber Müdürü Serhan Vekiloğlu basın mensuplarını bilgilendirdiler. Toplantı çok verimli geçti. Basının genel durumu konuşulurken basın mensuplarının genel durumu ve sarı basın kartı yönetmenliğinin değişikliğinde getirecek değişiklikler ele alındı.

Toplantının ardından Karaköprü beldesinde bulunan Orman Müdürlüğüne ait 60 dönümlük arazide Şanlıurfa Gazeteciler Birliği ev sahipliğinde Orman dikimi yapıldı. Orman dikim törenine katılım çok yüksekti. Belediye başkanlarının yanı sıra ilgili daire müdürleri ile Şanlıurfa'nın ulusal basın temsilcileri ile yerel basın mensupları ağaç diktiler. Basından sorumlu Başbakan yardımcısı Bülent Arınç programa gelecekti, ancak çakışan diğer programlarından dolayı gelemeyince onun adına ağacı Genel müdür Murat Karakaya dikti ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Şanlıurfa adına güzel olan ise hem bilinçlenen basın ve güçlenen yerel basın mensuplarının olması ve Orman fakiri Şanlıurfa'ya orman dikiminde kamuoyu oluşturan basının öncülük etmesi.

Bu anlamda emeği geçen tüm ilgili kişileri ve kurumlara bir Şanlıurfalı olarak teşekkür ediyorum.

Son sözüm meslektaşlarıma olacak; Basın olarak basının mesleki sorunlarında da bir araya gelerek ortak hareket etme zarafetini göstermeliyiz. Dünkü programlarda olduğu gibi. Fikirler ve zikirler farklı olabilir ve olmalıdır da. Ancak bu fikir ayrılığı bizi ayrıştırmaya götürmesin. Nihayetinde aynı geminin insanlarıyız. Gemi su alırsa kazanan olmayacak.

İLGİLİSİNE
Bir insan köprü kurar, bin insan geçer.        (Özbek Atasözü)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.