banner2

      Şanlıurfa da önemli bir hastane olan ‘Balıklıgöl Devlet Hastanesi’; Suruç, Halfeti ilçeleri dâhil olmak üzere, bölgesinde yaklaşık Şanlıurfa halkının üçte birine hitap etmektedir.

      Yaklaşık 4 yıl ‘Balıklıgöl Devlet Hastanesi başhekimliğini’ yürüten ‘Op. Dr. İzzet Korkmaz’ hastaneye ve dolayısıyla Urfa halkına çok şeyler kazandırdı. Güzel hizmetlerde bulundu.

      Daha sonra bu başarılarını hazmedemeyenlerin baskıları sonucu, sağlık Bakanlığı ‘Op. Dr. İzzet Korkmaz’ı görevinden alarak yerine ‘Dr. Şahin Yaztürk’ü atamıştı.

      Başhekim Yaztürk; daha önce İzzet Korkmaz’ın açmış olduğu, Balıklıgöl devlet hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini’ göreve geldikten sonra kapatmıştı.

      Kapatılan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini; “mahkeme kararıyla görevine geri dönen Başhekim ‘İzzet Korkmaz’ göreve başladığı gibi yeniden hizmete açtırdı.”

      Balıklıgöl Devlet Hastanesi Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yaklaşık 250 bin yeşil kartlı vatandaşa hizmet eden (alanında) tek yerdir. Yani Urfa’da ki yeşil kartlı vatandaşların bu alanda faydalanabileceği tek yer; bu Fizik tedavi merkezidir.

      Fakat Ak partiden aday olmak için görevinden istifa eden İzzet Korkmaz’ın aday adaylık sürecinin belli olmasını beklemeden Şahin Yaztürk’ü üç beş günde Balıklıgöl Devlet Hastanesine tekrar atadılar.

       Tabi Şahin bey gelir gelmez ayağının tozuyla (!) tekrar fakir yeşil kartlı vatandaşların faydalanabileceği Fizik tedavi ve rehabilitasyon Merkezini kapattırdı.

      Ne derece doğrudur bilmiyorum ama aldığım duyumlara göre İzzet Korkmaz’ın Balıklıgöl Devlet Hastanesinde açtığı ‘tam görüntüleme merkezini’ de başhekim Yaztürk’ün kapatacağı söyleniyor.

      Yine Yaztürk’ün İzzet Korkmaz’ın başhekimlik döneminde açtığı ve günde yaklaşık 700- 800 kişiye hizmet veren Balıklıgöl devlet hastanesi, Eyyubiye semt polikliniğini de kapatmayı düşündüğü gelen iddialar arasında…

      Dediğim gibi bunlar iddia ediliyor kesin bilgi değil. Ama Fizik tedavi merkezi kapatıldı. Her fırsatta Fizik tedavi merkezini kapatan bir başhekim diğer yerleri de kapatır mı bilemem, bunu zaman gösterecektir.

       Benim bildiğim; bir kurum amirinin, bir bürokratın vatandaşların faydalanması için çalışması gerekirken, sağlık alanında daha fazla verimli olması için ek yerler açması beklenirken sayın başhekimimiz ‘Şahin Yaztürk’ün’ hazır olanı da kapatıyor olması akıllara farklı şeyler getiriyor olmasıdır.

      Ş.Urfa’da Erkek ve Bayan olmak üzere ayrılan merkezde her türlü fizik tedaviye ihtiyaç duyan hastaların tedavisinin yapıldığı Günde 500–600 civarında hasta kabul edebilen, son sistem makine ve araçlarla donatılan Balıklıgöl Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi Hizmet alımı ihalesinin sona ermesi gerekçesiyle yeniden kapatılmış olması, Urfa halkı için büyük bir kayıptır.

       Söz konusu olan yerin -iki açıdan- hem fakir olan yeşil kartlı vatandaşların ihtiyacına cevap vermesi ve hem de en az 50–60 kişiye iş imkânı sunması açısından da kapatılması uygun değildir. Bu kadar işsiz insanımız varken iş ortamı yaratılması da gerekmez mi?

      Urfa halkına hizmet eden, sağlık alanında ihtiyaç karşılayan yerlerin kapatılması değil, sayılarının fazlalaştırılması ve mevcut yerlerin de genişletilmesi gerekir.

      Şahin beyin hangi akla hizmet ettiğini ve ne yapmak istediğini anlayan beri gelsin ve bizi de aydınlatsın lütfen.

     Bu arada haklı olarak başlıkla yazının alakasını soracak olan sevgili okuyucularıma şöyle diyebilirim; İzzet Korkmaz istifa edip Ak partide aday adayı olduktan sonra, adaylık sürecini beklemeden, teamüle uymadan yerine mevcut başhekim ‘Şahin Yaztürk’ü verdiler.

     O zaman ‘Urfalının terazisi, Urfalıyı hafif tartar’ atasözüne sadık kalan (!) bazı hemşerilerimiz köşelerinde başlık atarak “Balıklıgöl devlet hastanesinin başhekimini bulduğunu yazmışlardı.”

      Yazdıkları köşe yazılarında “Şahin Yaztürk’ün Bu hastaneye başhekim olarak atanmasının çok iyi olacağını söylemişlerdi.” Şimdi her fırsatta hizmet veren tam donanımlı sağlık merkezlerini kapatan bu başhekimin İyi olup olmadığını halkımızın takdirine bırakıyorum. Selam ve dua ile…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.