banner2

Urfa Kadim bir İlimiz, Tarih fışkıran bir kent. Huzurun, barışın, mertliğin, Kalenderliğin beşiği medeniyetim başkentidir. Bu kadim şehir için ne övgüler düzsek yeridir. Şanlı ünvanını bu yazdıklarımdan almıştır. Toplum yapısı değişkendir. Türküyle, Kürdü ile Zazası ile Arabı ile Ülkenin Mozaiği birliğin harcıdır. Hainler, Din düşmanları, sütü bozuklar, İç ve dış mihraklar İlimizin huzurunu karıştırmak istemişler, Urfamızın yiğit insanları bu hainlerin tuzağına düşmemiş, fırsat vermemiştir. Başlıkta Şanlıurfa için Bahtı kara dememdeki kastım bu!  Kadim şehrin İller bazında istenilen düzeyde olmayışındandır. İlimiz kalkınmada komşumuz Gaziantep kadar niçin olmasın? Şanlıurfa’mızın kalkınmasında nice bahadırlarımız var, hep bunlarla övünürüz, Şairler, edipler, Sanatçılar, Türkücüler, kabiliyetli İdareciler Urfa neslinin Pirleridir. Hep bu hizmet severlerle övünürken, bu çınarlar gibi olmayışımız kelaynaklar kadar oluşumuzda üzücüdür.

Sayın Tarım bakanımız Bir konuşmasında bir karış toprak bile ekimsiz kalmayacak ekilecek arkadaş dese de şu an etrafı ateş çemberi olan genelde ülkemizin. Özelde ise İlimizin üretime yönelik gelir elde etmesi, gelişmesi, şu an pek mümkün görünmüyor. İlimize açılan tüm kapılar ya kapalı, yâda sorunludur. Buda ihracattır ki, yöneticilerimiz kısa sürede bu sorunları çözerler inşallah. Üretim var Mal para etmiyor. Maliyetin girdileri çok yüksek ise, çiftçi kazanmıyor demektir. Öyle ise tablo iyi değil. Son seneler de İlimiz çok göç almıştır almaya da devam ediyor. Bu durum ekonomik sosyal olarak ayrı bir sorundur. Yerel bazda İlimizde güzel şeylerde olmuyor değil. Fakat yetersiz. Sağlıkta. Eğitimde, henüz istenilen düzeyde değil. İlimizde yapılaşmada çok yanlış yapılar var. Bu sütunda çok kere yazdık. Arsa üzeri 3 Katlı bina tren vagonları gibi dizili binaların görünümü, yapımı Urfa’mıza hiç yakışmıyor. Eskiden bir ile üniversite kurulursa herkes sevinirdi. Şimdi ise, tam tersi. İlimize üniversite kuruldu, fakülteler var mevcut nesile bakıyoruz. Ahlak, edep, ar damarı dediğimiz hatta güzel geleneklerimiz bile yok olmaya mahkûm gelecek vaad etmiyor. Konu Öğrencilerden açılmışken, Öğrencilerin barınak sorunu devletçe mutlaka karşılanmalıdır. Ta ki geçmişte gençlerin tuzağa düşme endişesi olmasın.

İlimizin Otogarı Urfa’mıza yakışmıyor, çevre yollarımız çok yetersiz. İnanç turizmi için alt yapılar çok nakıs, göçten dolayı konut insanlar için en büyük sorun. Verilen sözlere rağmen Tugayın taşınması tam bir çıkmaz. Sanayi alanında yolun belki çeyreğindeyiz. Organizede ciddi üretime yönelik fabrika bacaları henüz tütmüyor. GAP Hava Limanı iken, GAP Hava alanı Şanlıurfa’mıza göre uçak seferleri istenilen düzeyde değil, İlimizde sık sık elektriklerin kesilmesi insanımızı bezdirmiştir. Çözümler üretilmelidir. Tokinin İlimize yaptırdığı konutlar sevindirici olsa da çok yetersizdir. Konut konusunda Emekliler için ayrı projeler yapılmalı, Emekli kiradan kurtarılmalıdır. Şanlıurfa’nın Markası İSOT. Lahmacun kültürü, Çiğköfte geleneği, Halen markalaşmamış, Ülke düzeyinde, Ülkeler arasında, ileri düzeye taşınmamış, hep yerelde kalmış, Büyük bir eksiklik olarak görüyorum. İlimizde İşsizlik çok fazla, fabrika üretimi olacak ki, istihdam olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız bazen Faizi eleştiriyor. Alkışlıyorum. Faiz düzeninde zengin daha da zengin olurken, fakir ise daha da fakirleşir. Şu an fakir can çekişiyor. Piyasalar çok durgun sokakta para akışı yok. İlimizde Ayaküstü tefeci faizciler ise kol geziyor, fakiri sömürüyor, servetine servet katıyor.

Yetkililer önlem almalıdır. Gençlik de Manevi yönde büyük bir yıkım var. Devletçe ciddi önlemler alınmalıdır. Karaköprü belediyemiz çocuklar için oyuncak Müzesi açmış, reklamı yapılıyor. Bana gülünç geldi. Belki yanılıyorum. İlimizin sorunlarını dile getirmek. Çözüm aramak için son haftalarda haftada bir Milletvekili ile toplantı yapılıyor. Bence bu toplantı iyi olmakla beraber tüm halk katmanlarına açık yapılsa daha iyi olur kanaatindeyim. Milletvekillerimize sorulan sorular alınan cevaplar temenniden ibarettir. Sayın Cevherinin sorulara karşı not tutması cevap vermesi ise ikna edici niteliktedir saygılarımı sunuyorum. Kadim şehrimiz için yöneticilerimiz halkla el ele vererek Şanlıurfa’mızı kalkındırmak, sorunların üstesinden gelmek hiç te zor değildir. Gelecek neslimize iyi bir Urfa bırakmak için pirlerimizin bıraktığı yolda azimle yola devam diyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.