banner2

"Dinlerini parça parça edip guruplara ayrılanlar varya! işte sen onlardan değilsin.Onların işi ancak Allaha aittir. Sonra Allah onlara yaptıklarını haber verecektir." Enam S.159 Ayet.

"O, Gökte ve yerde tek Allahtır. Sizin gizlinizi de açığınızı dabilir. Kazandıklarınızın hepsini bilir. "En'am Süresi Ayet.3...
"Kim İslâmdan başka bir din arama çabası içine girerse, bilsin ki bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve O, Ahirette ziyan edenlerden olacaktır. "Al-i imran Süresi ayet.85.
Efendimiz de buyurur. "Kişi dostu nun dini üzeredir. Bu yüzden her biriniz kiminle dostluk ettiğine dikkat etsin" Tirmizi zühd. Ebudavut edeb.16. Devamla "Benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacaktır. Bu fırkalardan bir tanesi ehli necattır.(Kurtluşa ermiştir.) O, kurtuluşa erenler kimlerdir? Ya Resulallah dediklerinde (Sahabeler) Onlar benim Sünnetimden şaşmayanlardır."  Buyurmuş.Tirmizi iman 18.İbn-i mace fiten.17.

Dinimizde tefrikacılık çok çirkin bir ameldir. Din bir bütündür hesaba geleni ile değil, hepsi ile amel edilir. Tefrikacılığı tetikleyen nedenler: Egoizm, Adaletsizlik Adaletsiz paylaşım, Ahlaksızlık, kayırmacılık, Dincilik, mezhepçilik, meşrepçilik, hesap vermeme, Atalet, Cehalet, kibir, ırk üstünlüğü Faşizan Irkçılık, yalan, talan, istibdat gibi fiillerdir diyebiliriz.

Bu ayrımcı fiiller bir  toplumda varsa başka düşman aramasın. Hele bu Din dışı ayrımcı fiiler teknoloji araçları ile her gün topluma empoze ediliyorsa O toplum narkozlanmış demektir. Allah'in dinde tek Din Islamdır.

Din parçalanmaz insanlar uyduruk Dinle parçalanır. Her kesin gurubun kendine göre bir Din anlayışı, yaşam tarzı olur. Faiz, Zina, yalan, kandırma, adam öldürme, hırsızlık haramdır. Azıda çoğuda... hakkında Nas, kati delil var.

Kesin haramları Hormonlu hale kim getiriyorsa Akidesinde bir sakatlık var demektir. Ta 1400 yüz küsur yıl önce Ümmetim 73 fırkaya ayrılacak bunlardan sadece biri ehli necat olacak buyurmuş Ümmetin peygamberi, Şimdi değil 73 fırka, milyonları bulmuş fırkalar var hepsi de benim fırkam, meşrebim, tekkem, mezhebim, siyasi anlayışım, efendimin yolu ehli necattır diyor. Bu kadar carpıklıkta birlik sağlanamaz. zaten inanan inanmayanlar ipi kopmuş  tesbih taneleri gibi dağınıktır. Allah tüm insanlığı müzmin olan tefrika illetinden korusun Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.