banner2

                                                                                                  
Öncelikle nedir bu angus? Angus et verimi çok yüksek inekler çeşididir.
Hokus Bokus’da bu inek türü üzerinden bir topluluk önünde gösterilen beceri veya oyun türüdür.
Son günlerde Şanlıurfa fısıltı gazetesinde dolaşan iddialarla ilgili yerel basın araştırma yapmayınca ulusal basın bu işi gündeme getirdi.
Şanlıurfa’da dönen dedikoduları destekleyen haber şu şekildeydi; “Şanlıurfa’da Vali Nuri Okutan’ın ‘koordinatör’ sıfatıyla aracılık ettiği angus ticareti, besicilerin 3 milyon lira zararıyla sonuçlandı. Okutan’ın Novalüks şirket sahiplerini Şanlıurfa Er Ruha’da misafir ettiği, yapılan ticaretten de pay aldığı öne sürüldü. Hukuki olmamasına rağmen koordinatör olarak ticari sözleşmeye imza atan Okutan’ın yurtdışından gelecek angusların, gümrük işlemine tutulmadan Şanlıurfa Valiliği’ne gönderilmesi için Şanlıurfa 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nden karar aldırdığı belirlendi” deniliyordu.
Şanlıurfa’da dönen dedikodulara göre Vali Okutan Besicilerden de kendisi için pay alıyormuş. Tabi bunlar dedikodu. İşin aslını ancak yetkili kurumlar  araştırır. Bu angus işi ile besicilere “hokus pokus” yapılmış gibi.
Tabi çıkan haberleri valilik hemen yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada: Valiliğin herhangi bir menfaat beklemeden aracılık yaptığını, bu girişim ile çiftçinin en ucuz şekilde angus alımının sağlandığı ve taahhüt edilen malların sadece yüzde 10'unun alınmadığı vurgulandı.
Doğrusu da bu değil mi? Valilik nasıl koordinatörlük yaptığı besicileri üzerinden menfaat devşirsin?
Ama bu işin bir başka yüzü var! Ekim 2009’da kurulan Novalüks Kürk İç ve Dış Tic. Ltd. şirketinin ortaklarından Hümmet Tatar’ın 2007 yılında hayali ihracat ve resmi belgede sahtecilik suçlarından tutuklandığı, Murat Anılgan’ın ise Arjantin’de uluslararası dolandırıcılık suçundan yargılandığı söyleniyor. Urfa Valisi’nin böyle bir firmaya neden aracı olduğu ve neden böyle bir firmayı tercih ettiği ise meçhul. Meçhul olmayan bir şey var, besiciler büyük zararda ve tüm sorumluluğu üzerine alan vali ise henüz tatmin edici bir açıklama yapmadı.
Son bir not: İpekyol Gazetesinin iddiasına göre besicilerin tek isteği var; “artık bu valiyi istemiyoruz” diyorlar.

EĞİTİM’DE DİBE VURDUK!..
Şanlıurfa eğitimde her yıl olduğu gibi bu yıl da son sıralarda yer aldı.
21 Temmuz 2011 tarihinde açıklanan LYS sınavının sonuçlarına göre Şanlıurfa, matematik fen puanı sıralamasında Türkiye 74’üncüsü Türkçe Matematik puanını göre Türkiye 78 incisi Türkçe sosyal puanı sıralamasında Türkiye 73 üncüsü oldu.
Şanlıurfa Valisi sicili bozuk firmaların eli ile besicileri dolandırılmasına koordinatörlük yaparken, Milli Eğitimin başındaki müdür de 5 yıldızlı otelde oğlunun düğününde dolarları saçmakla meşguldü.
Bu şehrin eğitimi kimin umurunda?
Bu gençlerin geleceği kimin umurunda?
Vah memleketim vah!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.