banner2


Varlıklar Allah vergisi olduğu gibi,gasp ilede elde edilebilir. Varlık sadece mal var lığı değildir.Mevki,makam,saygınlık, güven, itibar da birer varlıktır. Varlıkla karunlaşanların sonu berbat olur.

Tarihte varlıkla kibirlenenler, doğru ve hak yoldan sapanlar, yan lışlığın sarhoşluğun dan ayık oldum deseler bile eski imajını bulamazlar. dünya kukurulalı insanlığın başına iki sınıf insan tipini görmekteyiz bunların ilk sınıfı Peygamberlerdir. Bu sınıf vahye bağlı yönetme tarzları Şeriattır yanı doğru yoldur. peygamberler de O şeriatın elçileri hemde yöneticileri ve uygulayıcılarıdır.

Bu yöneten, yönetilenleri Anayasamız kuranı kerim, Sünnet siretinde, Hukuk terimleri olan Fıkıhta detaylı olarak bulabiliriz. İkinci sınıf ise Dünyada çoğunlukla siyaset li- derleridir. Bunlardan kim Dini,vahiy kültürünü, referans alırlarsa toplumu ıslah ciheti çok ağır olur. dünya işlerinde yönetilenler az da olsa nefes alabilirler Bunların yönetiminde kula kul olma yoktur.

Haksız kazanç elde etme yoktur. Nerden kazandın nereye harcadın ilkesi vardır. yöneten yönetilen her kes kanun karşısında eşittir. Lafla değil gerçek anlamda adalet bu sınıfın can ilkesidir. Insanın değeri devlet dâhil her şeyin önündedir. beşeri siyaset liderlerinin diğer kısmı ise tüm yol ve yöntemleri yalan üze rine kuruludur. yönetimi, fırsatı eline geçirdikten sonra vay o yönetilenlerin haline zamlar, haksız vergiler, Faiz sömürüsü adaletsizlik, Adaletsiz paylaşım, zulüm, göz yaşı, bunların ilkeleridir.

Birde bunların meddahları vardır. Kiralik kalemleri ile her gün bunları medh ederler. Ekranlarda cabasıdır.Demokrasi derler,insan hakları derler, Dini ve dili hep kullanırlar. Bunların azınlık mutlu ve putlu elit takımları, akıl hocaları da vardır. Allah bu tiplerden insan lığı kurtarsın. dünya etme bulma dünyasıdır saltanatlar o kadar çekici ve doyumsuz ki bırakılmak istenmiyor.

Son örnek demokrasi yalancısı hemde ihratçısı Amerikanın sapık davasında sadık bunak liderinin yaptıkları meclisi işgalleri ve ölümler. Allah CC Bu dünyada ameline göre insanı vezir de eder rezilde eder. Ancak ne olursa olsun büyüklerimiz büyük laf, büyük lokma etme demişler. Dinimizde bir insanı veya toplumu aşırı sevme, Aşırı da buğz etme. Orta yolu tut emri var. Gün olur düşman dost olur,dostta düşman olur unutma. Neticede iyilik, merhamet, insanlığın ıslahı için çalışma erdemli insanların vasfıdır. dünyada ne olursan ol, insanlığını yitirme,her alada adil ol ne kadar yaşarsan yaşa sonunda ölüm var.

Ölunce şairin dediği gibi "ANA RAHMINDAN GELDİK PAZARA, BİR KEFEN AL DIK DÖNDÜK MEZARA " Hepsi bu kadar.9 Ocak 2021 tarihli sözcü gazetesinde kart eski solcu Emin ÇÖLAŞANIN yazısını okudum. Başlık ev ziyaretleri Sayın Cumhurbaşkanı Oğuzhan Asiltürkü evinde ziyaret etmiş tüm gazete manşetlerine baktım troller hiç değinmemiş iki üç istisna hariç Milli gazetenin manşeti CUMHUR BAŞKA NI ERDOĞANDAN,OĞUZHAN ASILTÜR'E NEZAKET ZİYARETİ" Çok nazik bir manşet Partilerine Particik,vatan haini,terör destek çileri demelerine rağmen, demek Particikte hüner varmış geçte olsa sevindirici.

Ben de acizane Particik neferlerindenim. büyüklerimiz yine şöyle demişler.Kurşun yarası iyileşir,fakat kötü,iftira lafın yarası asla.Hz.Isa havarilerine sormuş dünyada en ağır şey nedir? her biri bir şey söleymiş kimse bilememiş, cevabî kendisi vermiş Dünyada en ağır şey birine haksız yere iftira atmaktır demiş.Iftira manşetlerini atanlar utansın.VARLIKTAN yokluğa düş memek için doğru yoldan ayrılmayın.
Vesselam.......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.